La Comissió per a l'Impuls de Castelló aborda les mesures per a la reactivació social i econòmica de la ciutat

La Comissió per a l'Impuls de Castelló aborda les mesures per a la reactivació social i econòmica de la ciutat
06/10/2020 -

La Comissió per a l’Impuls de Castelló, constituïda en el si del Consell Social de la Ciutat, ha abordat aquesta vesprada l’acord Alcem-nos per a la recuperació de la Comunitat Valenciana, amb l’objectiu d’adaptar-lo al context local i que servisca de base per a elaborar un document que definisca el full de ruta per a la reactivació social i econòmica de Castelló. Un informe que recollirà també les mesures ja activades per part dels diferents negociats municipals arran de la crisi sanitària de la covid-19 i les propostes dels membres d’aquesta comissió, així com les d’altres consellers i conselleres com a representants empresarials, sindicals, veïnals i de l’àmbit universitari, entre altres.

“Avancem de la mà del Consell Social de la Ciutat i de la Comissió per a l’Impuls de Castelló en la definició de les claus de la recuperació, de la generació de confiança i certitud, amb l’establiment de mesures socials i econòmiques que ens permeten rellançar Castelló”, ha explicat l’alcaldessa, Amparo Marco. “Des de l’Ajuntament hem estat treballant des del minut zero assumint la nostra responsabilitat i en coordinació amb les autoritats sanitàries per a pal·liar els efectes de la crisi de la covid-19 i ara continuem traçant el camí de la recuperació”, ha matisat Marco. “Els grups de treball estudien ara amb deteniment l’acord autonòmic Alcem-nos, per a adaptar-lo a la nostra ciutat i que ens servisca per a acabar de definir la nostra estratègia de futur”, ha detallat.

Hui s’ha reunit el grup de treball de la Comissió per a l’Impuls de Castelló creat per a abordar aspectes de polítiques socials, cures, sanitat i salut pública; i demà es reunirà l’altre grup de treball, sobre reactivació econòmica, innovació i recuperació de l’ocupació. En tots dos fòrums, el president d’aquesta comissió, el regidor José Luis López, posarà sobre la taula el gruix de les mesures de l’acord autonòmic Alcem-nos, signat aquest estiu per l’alcaldessa, Amparo Marco, i presentat aquest dilluns a Castelló pel president de la Generalitat, Ximo Puig. Es tracta de mesures en matèria de serveis socials, salut pública, promoció econòmica i indústria, territori i mobilitat, agricultura i medi ambient, habitatge, seguretat i emergències, educació i cultura, finançament i fons europeus, innovació i digitalització, participació i cooperació, despoblació i turisme.

“L’objectiu és treballar sobre aquest document d’àmbit autonòmic per a adaptar-lo a la nostra realitat i, sumant la resta de mesures que ja estan en marxa i les propostes que hem recollit, poder elaborar un informe per al projecte de recuperació de Castelló dels efectes socials i econòmics derivats de la crisi sanitària de la covid-19”, ha apuntat López.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari