Com serà la desescalada a Castelló?

Es preveu que a partir de l’1 de març es flexibilitzen les actuals restriccions

Com serà la desescalada a Castelló?
22/02/2021 -

La província de Castelló deixarà arrere a partir de l’1 de març la pròrroga de les actuals restriccions, que començaran a flexibilitzar-se com en la resta de la Comunitat Valenciana. Així ho va fer saber Ximo Puig, president de la Generalitat, qui avisa que aquesta desescalada es realitzarà “de forma molt prudent” i “tenint en compte les necessitats dels sectors afectats, sense cap actitud impositiva en absolut”.

Des que acabaren les festes nadalenques, quasi 300 persones han perdut la vida a la província de Castelló. No obstant això, les dades en els últims dies han sigut bastant positius, fins al punt que ja comença a albirar-se una eixida a aquesta tercera ona que tant ha afectat la Comunitat Valenciana. En les últimes dues setmanes, Castelló va reduir un més d’un 22% els contagis, i s’espera que aquest percentatge continue augmentant a mesura que passen els dies.

Així, la província castellonenca encararà la fase de desescalada amb els contagis a la baixa. En aquest sentit, Ximo Puig ha sigut molt clar i la desescalada serà prudent perquè “no podem tornar arrere després de tot l’esforç de la societat valenciana”. A menys de 10 dies que finalitzen les actuals restriccions, els membres del Consell continuaran analitzant la situació amb els experts en salut pública i “en contacte” amb els sectors afectats per a estudiar quines mesures es poden prendre per a millorar la seua situació.

Pel que respecta al sector educatiu, la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, i les rectores i rectors valencians van acordar el passat 18 de febrer tornar a l’ensenyament híbrid a partir de l’1 de març i per a tot el segon quadrimestre. Això és, una combinació de classes en línia i presencial perquè la concentració d’alumnes en classe s’adapte a la recomanada. La Universitat Jaume I de Castelló també es va sumar a aquest acord.

Un dels sectors més afectats per la pandèmia i la reobertura de la qual serà crucial és el sector de l’oci i de l’hostaleria de la Comunitat Valenciana. La Generalitat va accedir a concedir ajudes al sector de l’hostaleria per huit milions d’euros. No obstant això, des de la CEOH (Coordinadora d’Oci i Hostaleria) insisteixen que aquestes ajudes només tindran sentit si el sector es pot posar en marxa el pròxim dia 1 de març, amb totes les garanties sanitàries necessàries.

Els hostalers reclamen que es complisquen unes condicions que permeten treballar tant en terrasses com en els interiors dels locals d’oci, sota el paraigua de l’hostatgeria, com es va permetre al desembre. Des de la CEOH asseguren que aquest és el moment d’“apostar per un altre model, en el qual l’hostatgeria i l’oci no siguen un rival, sinó una eina de treball per a combatre els botellons i les festes il·legals que és on es produeixen els contagis de manera descontrolada”.

D’altra banda, la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, i el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà es reuniran dijous que ve per a valorar i preparar un full de ruta per a la desescalada del sector esportiu valencià. La intenció de totes dues conselleries és treballar conjuntament amb els representants del món de l’esport per a preparar la desescalada de restriccions en aquest àmbit durant les pròximes setmanes, sempre tenint en compte el context sanitari a cada moment.

“El criteri el marcarà Sanitat i ens adaptarem al que diga la Conselleria perquè la salut és el primer”, va destacar el conseller Marzà, qui es va mostrar confiat que l’esport puga tornar a desenvolupar-se amb una certa normalitat, tal com permeta la pandèmia.

Segons les últimes declaracions de Ximo Puig del passat 18 de febrer, la situació en la Comunitat Valenciana és “molt difícil i complicada”, encara que hi haja una “desacceleració” de la incidència, els contagis i la pressió hospitalària, que encara continua sent “important” en les UCI. Puig afirma que, si continua la “progressió positiva”, es podran “flexibilitzar” restriccions al març “Estem entorn de 400 i volem arribar a 50” d’incidència acumulada, ha assenyalat Puig, que ha advocat per avançar en la desescalada amb “tota la prudència”. “Estem millor, però encara estem malament”, va recordar Puig.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari