Com es poden demanar les Ajudes Parèntesis a Castelló?

L’Ajuntament de Castelló ha obert el termini per a sol·licitar aquestes ajudes destinades als sectors més afectats per la pandèmia

Com es poden demanar les Ajudes Parèntesis a Castelló?

L’impacte de la COVID-19 en l’economia continua agreujant la seua petjada, especialment per la limitació de l’activitat com a mesura de prevenció. És per això que són moltes les persones que es pregunten com demanar les Ajudes Parèntesis a Castelló, el paquet d’ajudes destinades a persones treballadores autònomes i microempreses de Castelló de fins a 10 persones dels sectors més afectats per la covid-19 que formen part del pla autonòmic Resistir.

Tal com ha informat l’Ajuntament de Castelló, el termini per a sol·licitar aquestes ajudes comença hui dimecres 3 de març i repartirà uns 5,5 milions, amb una aportació del consistori del 15%, que són uns 825.000 euros; de la Diputació, amb el 22,5%; i de la Generalitat, el 62,5% restant. El termini per a la presentació de les sol·licituds és de 20 dies hàbils a comptar des d’aquest dimecres.

Amparo Marco, alcaldessa de Castelló, ha explicat que aquesta nova línia d’ajudes cofinançades per les tres administracions públiques “està dirigida a pal·liar les conseqüències econòmiques que les restriccions per a contenir la pandèmia han provocat en les petites empreses i entre les persones autònomes”. “Des de l’Ajuntament de Castelló hem pres una sèrie de mesures i hem anat activant plans d’ajudes per a contribuir a pal·liar aquests efectes econòmics negatius, gràcies al Pla Resistir, distribuirem altres 5,5 milions en ajudes”, ha afegit.

Per part seua, el regidor d’Innovació Comercial, David Donate, ha apuntat que poden sol·licitar les ajudes aquelles persones autònomes o microempreses de fins a 10 persones, sempre que exercisquen l’activitat en el terme municipal de Castelló. Segons ha assenyalat, “podran sol·licitar una ajuda de 2.000 euros, més una quantitat de 200 euros per persona treballadora afiliada a la Seguretat Social en data de 31 de desembre de 2020″. A més, ha afegit que s’ha habilitat un espai en la web municipal (ajudesparentesi.castello.es) on poder consultar tota la informació i els tràmits necessaris per a realitzar les sol·licituds.

Qui pot demanar les Ajudes Parèntesis a Castelló?

Els qui poden demanar les Ajudes Parèntesis són els sectors més afectats per la pandèmia, com són l’hostaleria, oci nocturn, turisme (hotels, allotjaments, càmpings, operadors turístics, etc.), venda ambulant, cultura (arts escèniques, creació artística i literària, sales d’espectacles, museus, etc.) i activitats emmarcades en esports i entreteniment (gestió d’instal·lacions esportiva, activitats de clubs i gimnasos, entre altres). La totalitat d’activitats i sectors que poden acollir-se a les Ajudes Parèntesis poden consultar-se en les bases, publicades en la web municipal.

En concret, són subvencionables les despeses corrents en el manteniment de l’activitat fetes des de l’1 d’abril del passat any. Això inclou, les despeses de lloguer; sous, salaris i quotes a la Seguretat Social; reparacions i conservació; formació i serveis professionals independents (assessories, gestories…); adquisició de material sanitari necessari per a evitar contagis; així com despeses de subministraments i compra de mercaderies o aprovisionaments, entre altres.

El termini per a la presentació de sol·licituds és de 20 dies hàbils comptats des d’aquest dimecres dia 3 de març i podran tramitar-se per mitjans electrònics, a través de la seu electrònica de l’Ajuntament, o bé de manera presencial al Palau de la Festa o en les Tinences d’Alcaldia Nord, Oest i Grau, per a això serà imprescindible sol·licitar cita prèvia en la pàgina web www.castello.es.

A més, el consistori ha aclarit que aquestes ajudes atorgades seran compatibles amb subvencions, ajudes, ingressos o recursos procedents de qualssevol administracions o ens públics o privats nacionals, de la Unió Europea o d’organismes internacionals, i concedits per a la mateixa finalitat prevista en la següent convocatòria.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari