Compromís anuncia una Llei Valenciana d'Ocupació per a potenciar l'ocupació estable i de qualitat i la jornada setmanal de 32 hores

Àlvaro detalla que “en aquesta etapa s’han millorat tots els indicadors d’ocupació i inversió, però no ens conformem: volem llocs de treball dignes i estables i aconseguir les 32 hores laborals a la setmana”

Compromís anuncia una Llei Valenciana d'Ocupació per a potenciar l'ocupació estable i de qualitat i la jornada setmanal de 32 hores
17/04/2019 -

La número 2 de la llista autonòmica a les Corts Valencianes, Mônica Álvaro, ha afirmat hui en un acte al costat del senador Carles Mulet i a l’alcaldable de la formació a Xilxes, Sergi Alejos, que “Compromís ha anunciat que continuarà apostant per generar llocs d’ocupació estables i de qualitat que permetin reduir la taxa d’atur sense caure en la precarització que acaba copejant les capes més vulnerables de la societat”. En aquest sentit, ha anunciat que, en aquesta matèria “el primer objectiu estratègic de la pròxima legislatura se centrarà en una Llei Valenciana d’Ocupació, una disposició normativa que permetrà estructurar tot el sistema d’agents i institucions que intervenen en matèria de polítiques d’ocupació i desenvolupament territorial”. Segons Àlvaro, “en matèria d’ocupació ens avalen els fets, la ingent labor realitzada per Enric Nomdedéu des de la Secretaria Autonòmica d’Ocupació, amb plans com a l’Avalem Joves, l’Avalem Experiència… i les dades: Castelló té la millor taxa d’ocupació des del 2007, i aquí a Xilxes, per exemple, s’ha passat de 193 persones em atur en 2015 a 115, és a dir, en aquest període han aconseguit ocupació 78 persones. Però encara que hem fet molt, volem fer més, perquè volem crear les condicions perquè l’ocupació sigui estable i de qualitat”.

En paraules de la candidata a les Corts per la demarcació de Castelló, Mònica Alvaro, “el pròxim mandat vindrà determinat per la ferma lluita contra la precarietat a través d’ajudes i programes específics que subvencionin la contractació estable i de qualitat i també per l’impuls del programa de control i sancions que eviti de forma eficaç la realització d’hores extra no remunerades”. Una altra de les grans apostes de Compromís de cara als pròxims quatre anys és la consecució de la jornada laboral de 32 hores com a instrument per a generar llocs de treball. “A més, des de la Generalitat posarem en marxa un programa d’ajudes per a empreses que vulguin, voluntàriament, reduir la jornada laboral, sempre mantenint els salaris, i creant nous llocs de treball”, segons Alvaro.

Des de l’àrea d’ocupació també es reforçarà la incorporació de la perspectiva de gènere en tots els programes de va emprar com a eina per a facilitar la inclusió sociolaboral de les dones. En aquest sentit, també s’impulsaran polítiques de reconeixement dels drets de les persones treballadores de la llar, exigint així la ratificació del Conveni 189 de l’Organització Internacional del Treball.

A més d’anunciar aquesta proposta durant l’acte de Xilxes s’ha analitzat la labor desenvolupada des de Compromís en els diferents àmbits durant la legislatura. En aquest sentit, Mulet ha destacat la “ingent labor que s’ha realitzat en Corts, Senat i Congrés per a donar sortida a les dessaladores sense hipotecar el futur del municipi, les nombroses iniciatives per a dignificar els Rodalia, així com les nombroses iniciatives per a la millora de la costa, entre altres”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari