Compromís anuncia que reforçarà i amplíarà amb Odontologia, Podologia i la nutrició les prestacions sanitàries de la xarxa pública

Àlvaro detalla que “acabar amb el copagament i universalitzar la sanitat han estat grans avanços, peró volem fer més, com activar un pla de xoc més ambiciós contra les llistes d’espera”

Compromís anuncia que reforçarà i amplíarà amb Odontologia, Podologia i la nutrició les prestacions sanitàries de la xarxa pública
23/04/2019 -

L’aposta la salut i el benestar, per la millora de la qualitat de vida, tornarà a ser, en els pròxims quatre anys, un eix fonamental en el desenvolupament de les polítiques públiques de Compromís. Així ho ha assegurat la número dos de Compromís a les Corts, Mònica Àlvaro, en un acte a Almenara en el qual ha afirmat que “en aquesta legislatura s’ha avançat molt, perquè eliminar el copagament de medicaments i aconseguir la universalitat de la sanitat són passos sense precedents, però encara cal fer més, molt més.

Per això en el pròxim mandat impulsarem un pla de xoc contra les llistes d’espera mitjançant la contractació de més personal sanitari i la millora dels serveis”. A més, ha assegurat, “es buscarà ampliar les prestacions sanitàries en àmbits com per exemple l’odontologia, la nutrició, la podologia, el protètic, la fisioteràpia, l’estomatologia i altres àrees que encara avui dia resulten insuficients o són pràcticament inexistents en la xarxa pública d’atenció sanitària”. En aquest sentit, Compromís també pretén crear centres integrals d’atenció pediàtrica en els quals s’abordaran els trastorns infantils i juvenils, especialment l’atenció a l’autisme.

Així mateix, i tal com ha explicat la candidata a les Corts Mònica Àlvaro, “activarem un pla de xoc contra l’espera insuficient, perquè encara que s’ha avançat en aquesta matèria és insuficient”. En aquest sentit, ha detallat que “s’ampliaran les contractacions de professionals sanitaris d’atenció continuada i de substitucions, amb la creació de les places necessàries, per a combatre la precarietat en l’atenció primària i augmentar la taxa de les especialitats d’infermeria i MIR pediàtric”.

També en l’àmbit de l’atenció primària, Compromís treballarà per a incloure psicòlegs en els equips de primera atenció a la ciutadania, una mesura que permetrà desmedicalitzar a les persones que sofreixen patologies mentals. Tot això es veurà reforçat amb el nou model organitzatiu i de provisió de serveis comunitari i accessible que guiarà la reorientació de l’atenció a la salut mental, sens dubte, un dels principals reptes sanitaris dels pròxims anys.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari