Compromís activa el 50% de les mesures de l'Acord de Fadrell

Garcia aposta per “aprofundir en la transformació social que necessita la ciutat” i per fer-ho “amb proximitat i transparència”

Compromís activa el 50% de les mesures de l'Acord de Fadrell
03/03/2020 -

Compromís per Castelló té en marxa gairebé el 50% del punts de l’Acord de Fadrell en les àrees que gestiona a l’administració municipal. Ho ha confirmat el portaveu del grup, Ignasi Garcia, durant el desdejuni informatiu celebrat amb mitjans a la seu de la formació.

“L’Acord de Fadrell té 200 punts programàtics que vam subscriure els tres partits de govern i Compromís gestiona directament uns 60 punts”, ha detallat el portaveu. D’aquests, vora un trentena ja han començat a desenvolupar-se per tal d’”aprofundir en la transformació social que necessita la nostra ciutat”.

“Volem que Castelló cuide els seus veïns i veïnes, que oferisca els millors serveis públics i que garantisca la igualtat de drets de tota la ciutadania”, ha assegurat Garcia, qui destaca el treball del seu equip “amb proximitat i transparència, en col·laboració amb la societat civil”.

El també regidor i diputat ha destacat que la Sostenibilitat i en Lluita Contra el Canvi Climàtic són “el repte més important que tenim com a societat, i per tant també com a ciutat”. En aquest sentit, “estem engegant projectes importants que ens permetran reduir la contaminació a la nostra ciutat, com l’activació, per exemple de la recollida selectiva d’orgànica acompanyada d’una gran campanya de conscienciació ambiental als barris”, ha assegurat.

La portaveu adjunta de la formació, Verònica Ruiz, ha recordat que “per a nosaltres el programa de govern és el full de ruta de la transformació de Castelló. És un projecte de ciutat amb majúscules, una ciutat que volem innovadora, moderna, de drets i llibertats”. En aquest sentit, Ruiz s’ha mostrat taxativa amb “els enemics de la igualtat, aquells que amenacen i assenyalen a les dones, volen impedir-nos avançar. Els intolerants volen que Castelló no avance i Compromís no ho anem a permetre”.

L’edil ha incidit en què “per primera vegada farem polítiques de promoció de la diversitat sexual, LGTBI, emmirallant-nos en altres ciutats pioneres com Barcelona, que faran d’aquesta una ciutat més oberta i tolerant” i ha destacat, així mateix, la creació d’una sectorial especialitzada en aquest àrea dins de Compromís per Castelló.

Per la seua banda, Francesc Mezquita ha donat valor al “treball colze a colze que fa Compromís per Castelló amb associacions, entitats culturals, plataformes, AMPES…”. D’aquesta col·laboració sorgeixen idees com la redefinició del pressupostos participatius que pròximament presentarà com a edil de Participació Ciutadana.

Mezquita també ha recordat l’aposta decidida per l’educació pública per part de les diferents administracions i que es materialitza en l’execució dels projectes Edificant per a la construcció i renovació d’escoles. ” Estem treballant perquè el nou Conservatori Professional de Música i Dansa siga una realitat aquesta legislatura i també un Centre Integrat de Formació Professional, que ajude a l’ocupació i al desenvolupament de la ciutat”, ha informat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari