La Diputació reforça el seu compromís contra la violència masclista

José Martí ha donat lectura a la declaració institucional aprovada per tots els grups en el ple del passat 19 de novembre

La Diputació reforça el seu compromís contra la violència masclista
26/11/2019 -

La Diputació de Castelló s’ha sumat enguany de manera activa als actes amb motiu del ’25N’, el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones, reforçant així el seu compromís contra la barbàrie masclista. Una concentració a les sis de la vesprada a la plaça de les Aules, en la qual han participat el president de la institució provincial, José Martí; la vicepresidenta, Patricia Puerta, i membres de la corporació, ha servit per a guardar un minut de silenci en memòria de les víctimes de la violència masclista i el compromís de la Diputació per a fer front a aquesta xacra.

En l’acte, el president de la institució provincial ha donat lectura a la declaració institucional aprovada per tots els grups en el ple ordinari del 19 de novembre, text similar al que va ratificar el passat 21 de setembre la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. El manifest, entre altres aspectes, incideix en què “són els ajuntaments, diputacions, ajuntaments i consells insulars les administracions clau per a l’impuls d’estratègies de sensibilització, detecció, acompanyament, recuperació i protecció de víctimes, així com per a la implementació de mesures integrals i eficaces que simbolitzen, al seu torn, l’aposta ferma per les polítiques preventives i d’intervenció des de les edats més primerenques”.

Cal destacar en aquest context que la Diputació s’ha integrat enguany per primera vegada en la Plataforma Ciutadana per la Igualtat de Castelló, encarregada de coordinar tots els actes que es desenvolupen a la capital de la Plana entorn del 25N.

Així mateix, la vicepresidenta de la institució, Patricia Puerta, i membres de la corporació provincial han participat aquesta vesprada en la manifestació que, després de partir de la plaça de Maria Agustina a les 19 hores ha culminat a la plaça Major amb la lectura d’un manifest.

Els actes que impulsa la Diputació, no obstant això, han començat aquest matí amb el lliurament dels premis del concurs de redacció ‘Rocío, siempre en el corazón: no más violencia de género”, que es realitza en col·laboració amb l’Associació d’Ajuda a Familiars i Víctimes de Violència de Gènere “Rocío López Agredano (Afavir).

El programa propi de la Diputació conclourà el 29 de novembre amb una representació teatral, a les 19 hores, a la plaça de les Aules. Es tracta de ‘Com quedem?’, de la companyia Teatre de Caixó, una obra que aborda com es construeixen les relacions sexuals i afectives en l’adolescència. La reflexió, l’autoconeixement i la capacitat crítica recorren la representació teatral.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari