Compromís exigirà al pròxim govern central col·laboració en els projectes de recuperació de memòria històrica

La regidora de Cultura ha recordat “que Castelló és el primer ajuntament a finançar les exhumacions de represaliats exclusivament amb fons propis”

Compromís exigirà al pròxim govern central col·laboració en els projectes de recuperació de memòria històrica
23/04/2019 -

El candidat al Congrés, Joan Baldoví, i la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, Verònica Ruiz, s’han reunit recentment amb els membres del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló per a abordar les necessitats de la ciutat de Castelló quant a polítiques relacionades amb la memòria col·lectiva. Posteriorment els membres del grup van acompanyar a Baldoví i Ruiz en la visita al Refugi de Tetuan, primer refugi recuperat per Compromís a través de la Regidoria de Cultura, liderada per Verònica Ruiz.

Així, Joan Baldoví va anunciar als representants del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica que “Compromís exigirà al pròxim govern estatal que col·labore amb els projectes de recuperació de la memòria històrica perquè és una ferida que és de justícia tancar per als represaliats pel franquisme i per als seus familiars”.

Per la seua part, Verònica Ruiz va recordar que “Castelló és el primer Ajuntament valencià que ha finançat exclusivament amb fons propis les exhumacions perquè considerem que és de justícia recuperar als que van ser assassinats lluny del camp de batalla, sordament, per no renunciar mai a la seua dignitat i a la seua llibertat”.

A més, Ruiz ha recordat que en matèria de memòria històrica “Compromís estarà sempre del costat de la llei i així defensarem sempre que és la nostra obligació com a persones i com a representants públics complir les lleis de Memòria Històrica, tant estatal com valenciana. Nosaltres hem demostrat defensar fermament que el monument franquista del Parc Ribalta ha de desaparéixer i continuem mantenint aquesta convicció”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari