Compromís impulsarà l'ampliació progressiva dels permisos de maternitat i paternitat fins a sis mesos

Sorlí també proposa mesures per a fomentar la corresponsabilitat i la igualtat salarial

Compromís impulsarà l'ampliació progressiva dels permisos de maternitat i paternitat fins a sis mesos
26/04/2019 -

La candidata de Compromís al Congrés per Castelló, Marta Sorlí, impulsarà a Madrid una reforma legislativa per a ampliar progressivament els permisos de maternitat i paternitat fins a sis mesos per progenitor i la seua equiparació amb les famílies monoparentals.

Espanya es troba a la cua dels països d’Europa en permisos de maternitat, amb la nostra proposta ens equiparem a països com Regne Unit, Bòsnia, Albània i Montenegro i possibilitem les recomanacions de l’OMS de donar lactància materna exclusiva els sis primers mesos de vida”, ha explicat Sorlí.

Compromís també s’ha compromés a reformar la Llei d’Igualtat estatal per a garantir que les dones arriben als espais de decisió de tots els àmbits, incloent-hi les grans empreses i un programa específic contra la bretxa salarial i de lluita contra la precarietat laboral, que castiguen especialment a les dones.

Sorlí considera que aquestes mesures són imprescindibles perquè les polítiques d’igualtat acaben amb el masclisme laboral: “La cultura empresarial actual aboca a les dones a abandonar la seua carrera professional per a dedicar-se a les tasques de cures de la família que no es remuneren ni es reconeixen en el sistema de cotitzacions. És el moment d’apostar per la corresponsabilitat”.

En l’àmbit valencià, Compromís creu que el nou Botànic ha de ser encara més feminista i impulsar una nova Llei d’Igualtat capdavantera en tot l’Estat que garantisca les mateixes oportunitats a les dones que als homes des d’un vessant feminista, transversal i inclusiva per a construir una societat realment democràtica.

En aqueix sentit, Sorlí ha apuntat que “implementarem un programa d’educació afectiu-sexual a les aules, a partir dels 6 anys, com a eina de prevenció de la violència masclista, de foment dels bons tractes i de dret a la sexualitat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari