Compromís per la Vall proposa una oficina tècnica per supervisar els contractes municipals

Compromís per la Vall proposa una oficina tècnica per supervisar els contractes municipals
22/05/2019 -

Compromís per la Vall està desgranant aquests dies alguna de les seues propostes estrella. El candidat a l’alcaldia, Fernando Daròs, va explicar en una entrevista a la televisió local Punt 3, en què consistia el Servici de Control de Contractes. Es tracta d’una oficina tècnica que pretén vetllar pel compliment correcte dels contractes públics externalitzats.

Fernando Daròs recordava que “en Compromís se’ns ha lloat per la remunicipalització del servici de parcs i jardins. És una feina que ara fa l’ajuntament d’una manera més econòmica per al poble. Però no sempre ha de ser així. Entenem que existisquen servicis externalitzats amb empreses. El problema era quan aquests contractes no es controlaven”. L’actual tinent d’alcalde va recordar el que va passar amb l’antiga Secopsa (empresa de tractament de residus) que va incórrer en diferents incompliments de contracte. “Els tècnics realitzaven la seua feina, però no hi havia un seguiment per part de l’ajuntament del PP. Des que nosaltres vam agafar la Regidoria de Medi Ambient, Fovasa sí que compleix els termes i ofereix un bon servei”.

Ara, el que pretén Compromís és estendre eixe control a tots els contractes públics mitjançant la creació d’una oficina tècnica que els supervise. “Es tractarà d’una unitat tècnica, amb personal tècnic i assessorament legal. No ha de ser una oficina partidista, no ha de dependre del regidor de torn. L’objectiu és que aquests contractes, que són abundants, es duguen a terme de la millor manera. Si una empresa ha de pagar cànon a l’ajuntament, que el pague; si ha de canviar els camions, que els canvie; si ha de canviar la il·luminació en un període determinat, que ho faça; i si ha de substituir les canonades perquè no hi haja pèrdues d’aigua, el mateix”. Així, recordava que l’actual govern local, on participa Compromís, està vigilant el canvi d’il·luminació convencional a il·luminació led per aconseguir estalvi energètic i econòmic.

Per a Fernando Daròs, la creació del control de serveis serà un element fonamental de la nova legislatura, ja que el consistori ha de revisar el contracte de l’aigua, que data de fa 25 anys. En cas de no realitzar-se cap acció, el contracte quedaria renovat per 25 anys més: “El plec potser era raonable fa 25 anys, però és un contracte molt gran i volem que s’ajuste a la modernitat, als canvis tècnics que s’han introduït. Necessitem un plec que garantisca el màxim aprofitament de l’aigua, perquè això serà rendible econòmicament i perquè és necessari des del punt de vista mediambiental”.

L’oficina de control també tindria cura dels contractes menors. Per a Daròs, “no tot són l’aigua i la llum. A la Vall, hem tingut externalitzacions tortuoses com les de Vall Pala o les de la zona blava. Si s’hagueren posat les mesures correctives des del principi; si s’haguera dialogat per a tindre un servei millor, el final no hauria sigut tan abrupte en els dos casos”.

Per la seua banda, durant l’entrevista, el número 2 per Compromís, Higi Daniel, va recordar la importància del pla director d’esports realitzat per la seua regidoria. “Ara la majoria de partits porten en el seu programa el segon poliesportiu, però això s’ha pogut fer perquè hem elaborat un pla director que ens diu com volem que siga l’esport de la Vall als pròxims 5-10 anys vista, que ens diga de quin sòl esportiu disposem i que es faça servir”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari