Compromís planteja un Castelló "amb mirada feminista" per a la pròxima legislatura

En un acte al Menador ha anunciat que impulsarà el treball interdepartamental per aconseguir una igualtat més efectiva

Compromís planteja un Castelló "amb mirada feminista" per a la pròxima legislatura
17/05/2019 -

Compromís per Castelló ha celebrat aquesta vesprada en el Menador l’acte ‘Castelló amb una mirada feminista’ en el qual han participat les regidores i candidates a les eleccions municipals Ali Brancal i Verònica Ruiz, al costat de Begoña Antequera, cofundadora de la Cooperativa Hort del Manyano.

Així, durant l’acte Antequera ha explicat el concepte del ecofeminisme i de la importància del mateix ja que “l’agricultura és un sector molt masculinitzat i ser dona, feminista i lesbiana en aquest món no és gens fàcil”. A més, ha contat que col·laboren amb el projecte europeu de Fundació Isonomía de l’UJI ‘Sembrant Igualtat’ a través del qual capaciten a les dones per a treballar en l’agricultura i crear espais d’interrelació. Antequera ha defensat que “és necessari trencar els sostres de cristall i eradicar la desigualtat de gènere i per a això són necessàries les ajudes, per a aconseguir la igualtat des de tots els àmbits”.

I és que Compromís continua ferm en la lluita per a aconseguir una societat més igualitària en tots els aspectes després de tot el treball aconseguit durant quatre anys des de la Regidoria d’Igualtat. “Durant aquests anys de govern, hem descobert que el feminisme no podia anar a part de l’economia, l’ecologisme o l’educació, sinó que havia d’estar integrat en tots aquests àmbits”, ha explicat Ali Brancal.

Així, Compromís ha anunciat que, des de la perspectiva municipal, potenciarà el treball interdepartamental entre aquelles àrees més implicades amb la igualtat, com són Serveis Socials, Habitatge, Promoció Econòmica o Ocupació. “Continua sent necessari, malgrat tot, donar una visibilitat distintiva al feminisme, perquè queda molt de treball per fer”, ha remarcat Verònica Ruiz.

I per a dur a terme aquest treball, Compromís destaca en el seu programa electoral la importància de la Igualtat amb tota una sèrie de mesures com l‘impuls de les propostes del Pla d’Igualtat d’Oportunitats perquè estiguen necessàriament pressupostades en els Plans Departamentals i “no puguen ser esmenades”. A més, Brancal ha defensat també la necessitat “d’elaborar els Pressupostos Municipals tenint en compte l’impacte de gènere, tant en despeses com en ingressos per a poder establir mesures compensatòries, per exemple, en les taxes”.

A més, Compromís advoca per “desenvolupar els plans urbanístics amb perspectiva de gènere per a fer del nostre municipi un espai segur i inclusiu”. En aquest sentit també han apuntat la “creació d’espais físics on es treballe la igualtat i l’empoderament des d’una perspectiva feminista. Així, l’Espai dels Feminismes serà una referència i un punt de trobada”, ha remarcat Verònica Ruiz.

Aquestes propostes se sumen a tots els reptes ja reeixits durant la gestió de Compromís en la Regidoria d’Igualtat gràcies a la qual s’han aconseguit mesures tan populars i necessàries com les parades d’autobús a demanda per a dones en el transport públic nocturn; la realització de la campanya ‘No és no’ en les diferents festes de Castelló i el Grau; i la realització d’uns pressupostos igualitaris i amb perspectiva de gènere.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari