Compromís i Podem de Castelló acorden abaixar-se el salari un 12% durant sis mesos

Les aportacions s’estenen a regidors i assessors dels dos grups a l’Ajuntament de Castelló i permetran disposar de més fons per a fer front a la crisi de la COVID-19

Compromís i Podem de Castelló acorden abaixar-se el salari un 12% durant sis mesos
30/04/2020 -

Els grups municipals de Compromís per Castelló i Podem(-EUPV) han assolit un acord per a reduir les seues retribucions fins al 12% davant la crisi de la COVID-19, tal com han anunciat els portaveus d’ambdues formacions a l’Ajuntament de Castelló. Aquesta rebaixa començarà a aplicar-se al mes de maig, s’estendrà, inicialment, fins al novembre i combina les propostes presentades pels dos grups a l’equip de govern per a aconseguir una mesura «progressiva i sostenible» i defugir «la caritat».

Per al portaveu de Compromís per Castelló, Ignasi Garcia, “les aportacions han d’anar a enfortir els recursos econòmics de l’Ajuntament en un moment en que els necessitarà per a ser l’escut social i per a fer de motor econòmic de la nostra ciutat”. Garcia ha celebrat l’acord assolit amb Podem per a que “qui més guanya aporte més que qui menys guanya” i ha reconegut que ambdós equips han coincidit a la necessitat de “fer un esforç en una crisi com aquesta” i de “modificar la política retributiva per als càrrecs públics”.

En aquesta mateixa línia s’ha manifestat el portaveu de Podem-EUPV, Fernando Navarro, qui ha afirmat que “davant els sacrificis de la ciutadania enviem un missatge d’implicació i de demostració de que estem a l’Ajuntament per servir a la societat”. “Inicialment vam advocar per una rebaixa d’un 50 % durant els dos mesos de l’estat d’alarma, i la proposta consensuada con Compromís s’aproxima a aquest percentatge en ampliar-se el termini a sis mesos,” ha assegurat Navarro, qui recorda que els dos regidors de la confluència ja van renunciar a la última pujada salarial acordada al principi del mandat. Així mateix, cobren com a màxim tres vegades el antic Salari Mínim Interprofessional.

Així doncs, l’acord que materialitzaran les dues forces d’esquerres contempla una reducció per trams salarials. Aquelles retribucions superiors als 50.000 euros bruts anuals es reduiran un 12%, mentre que les superiors a 40.000 euros baixaran un 10%. El pacte recull també una reducció del 8% per als salaris que superen els 30.000 euros anuals i manté les condicions per a les retribucions iguals o inferiors a aquesta xifra.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari