Garcia presenta el panell de seguiment dels 250 compromisos de l'Acord de Fadrell

La data límit de finalització dels projectes és 2023 i els gestors hauran de presentar documentació que acredite l’execució dels serveis o treballs

Garcia presenta el panell de seguiment dels 250 compromisos de l'Acord de Fadrell
13/09/2019 -

El regidor de Transparència, Ignasi Garcia, ha presentat el panell de seguiment del Pla de Govern per a la legislatura 2019-2023. La ferramenta permetrà avaluar el grau de compliment dels 246 compromisos que conformen l‘Acord de Fadrell, classificats en cinc àrees vinculades al Medi Ambient, l’Educació, l’Economia, els Drets Socials i els Serveis Públics.

Garcia ha destacat la utilitat d’aquesta plataforma, mitjançant la qual “la ciutadania podrà seguir d’una manera molt visual i amb una configuració molt senzilla” els punts de l’acord complits per l’equip de govern. Per a l’edil, el principal valor d’aquest panell és que “tots els gestors han d’aportar proves, documents i evidències de cada punt per marcar-lo com iniciat o com a complet”, un fet que atorga a aquesta informació “veracitat, rigor i total transparència”.

Cal assenyalar que el portal divideix els compromisos en tres categories (fets, en marxa i pendents) i assigna com a data límit per al seu compliment l’any 2023. Per a la certificació de la posada en marxa de cada iniciativa i el compliment de les fases corresponents, el personal municipal i els responsables polítics han d’adjuntar documentació que serà posteriorment verificada.

L’aplicació, que ja es pot consultar des de l’apartat de Panell de Govern Obert del portal web municipal, rep el nom de “Trello” i utilitza el mètode Kanban, un procediment empíric que va ser implementat originalment en la indústria automobilística per fer el seguiment de les cadenes de subministrament. La possibilitat que ofereix aquest panell als usuaris per tal de “subscriure’s a determinades actuacions i rebre actualitzacions sobre els avanços que fem en cada àrea”, ha sigut un dels principals avantatges descrits per Garcia en la seua intervenció.

Aquesta tecnologia va ser utilitzada per primera vegada per a fer el seguiment de l’Acord del Grau, el qual va tancar la legislatura amb 231 compromisos complets i altres 165 en fase desenvolupament. Àmbits com Educació, Esports, Innovació o Participació Ciutadana van destacar per executar un major nombre de les polítiques pactades, un treball que l’equip de govern “continuarà durant aquesta legislatura per a aportar els nostres compromisos a tots els districtes de la ciutat i que les promeses electorals es transformen en fets tangibles i accions demostrables”, ha explicat Garcia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari