Ruiz es congratula de la retirada de vestigis franquistes del l'Hospital de la Magdalena i l'IES Porcar

La regidora va sol·licitar l’eliminació de símbols a les conselleries competents

Ruiz es congratula de la retirada de vestigis franquistes del l'Hospital de la Magdalena i l'IES Porcar
02/11/2020 -

L’escut franquista que es veia a la façana l’Hospital La Magdalena de Castelló ha estat retirat en resposta a la sol·licitud de la regidora de Memòria Democràtica de la ciutat, Verònica Ruiz, realitzada d’acord amb la Llei de Memòria Històrica a les conselleria de Qualitat Democràtica i a Sanitat. També ha estat retirada la placa que estava situada a l’IES Porcar. En aquest cas la sol·licitud de la Regidoria de Memòria Democràtica ha estat atesa per la Conselleria d’Educació i Cultura.

L’edil ha celebrat l’eliminació d’aquest vestigi com «un pas més cap a la normalitat democràtica, un objectiu per al qual encara ens queden moltes assignatures pendents però pel qual treballem amb convicció i suport legal».

Cal recordar que des de l’àrea de Memòria Democràtica, l’Ajuntament de Castelló ha portat a terme diversos projectes per a la recuperació de testimonis i evidències històriques que havien estat silenciades, així com per a la dignificació de les víctimes. En aquest sentit, es desenvolupa al cementiri civil la tercera campanya d’exhumacions de cossos de víctimes dels afusellaments a represaliats, amb l’objectiu d’identificar i retornar les restes.

Així mateix, el MUCC compta amb espais per a la recuperació de la memòria com el refugi antiaeri o l’itinerari Espais de Memòria, recentment inaugurat. En aquesta ruta, els visitants poden trobar informació als tòtems instal·lats al carrer Sant Roc, on van tenir lloc els primers bombardejos sobre la ciutat i diversos fets relacionats amb la guerra civil espanyola. També hi ha un referència a la plaça Illes Columbretes, on s’ubicava l’antiga presó provincial de Castelló i on van ser traslladats els represaliats abans de les execucions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari