Concentració a Castelló contra les agressions sexuals en Magdalena: "Si toquen a una ens toquen a totes"

Amparo Marco: “Sentències com la de la Manada fan que ens trobem amb que presumptament hagen agredit a una menor de 14”

Concentració a Castelló contra les agressions sexuals en Magdalena: "Si toquen a una ens toquen a totes"
29/03/2019 -

Més d’un centenar de persones han participat aquest divendres en una concentració convocada per l’Ajuntament de Castelló en la Plaça Major per a mostrar la seua repulsa a les agressions sexuals registrades durant aquesta setmana de festes de la Magdalena, una d’elles a una menor i per la qual hi ha huit detinguts, sis d’ells també menors d’edat. Durant l’acte s’han corejat algunes frases com a “Serena o borratxa vull arribar a casa”; “Amb roba o sense roba el meu cos no es toca” i “Si Toca una ens toquen a totes”.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha començat llegint un manifest, sota el títol ‘Volem ser lliures’, la lectura del qual han completat la regidora de Cultura, Verònica Ruiz; la reina de les festes, Natalia Palacio; Na Violant d’Hongria, Andrea Sánchez, el conseller d’Educació, Vicent Marzà; el vicealcalde de Castelló, Ignasi Garcia; el regidor de Festes, Omar Braina i el regidor del grup ‘popular’ Vicent Sales.

En el text s’expressa la més “enèrgica” condemna del govern municipal per les agressions sexuals registrades, així com es mostra el “compromís” de l’Ajuntament amb la lluita contra la violència masclista.

“Al llarg de tot l’any, i especialment en festes, diem alt i clar ‘no és no'”, afig el document, que recorda que des del consistori s’ha posat en marxa, un any més, la campanya se sensibilització i conscienciació social contra la violència sexual.

El manifest destaca la importància de la prevenció i assegura que cal advocar per més educació, així com fer més esforços per a rebutjar qualsevol tipus de comportament sexual contra la voluntat de les dones.

‘TOLERÀNCIA ZERO’

“Des de la societat en general, i des de l’Ajuntament en particular, exigim tolerància zero davant les agressions sexuals”, afig el manifest, en el qual es demana respecte perquè les dones puguen exercir la llibertat.

L’alcaldessa, Amparo Marco, ha declarat davant els mitjans que des de l’Ajuntament estan fent tot el que poden per a intentar evitar aquestes agressions, “encara que veiem que no ha sigut suficient”. “Les dones som persones i no volem ser víctimes, sinó tindre les mateixes oportunitats que tenen els homes i estar segures igual que els homes”, ha dit.

La primera edil ha fet una crida al poder judicial, als jutges que dicten les seues resolucions, perquè “sentencies com la de la Manada fan que ens trobem que a Castelló presumptament hagen agredit a una menor de 14 anys”.

Per tant, ha destacat que “més enllà del que siga l’aplicació estricta i rigorosa de la llei, que tinguen en compten quan dicten les sentències que hi ha conseqüències més enllà de l’aplicació rigorosa i estricta de la llei”.

Així mateix, Marco ha demanat que s’endurisquen les penes perquè caiguen amb el “màxim pes legal possible” sobre els agressors, “perquè les dones no hem de viure amb por, som persones”. Sobre aquest tema, ha dit que “això és un problema de formació a les aules i d’educació dins de casa, perquè no hi ha ningú per damunt de ningú”.

Per part seua, la candidata al Congrés per Castelló, Susana Ros, ha mostrat la “condemna i repulsa més absoluta” del partit pels casos de presumptes violacions grupals que s’han denunciat durant les festes de la Magdalena”. “És evident que hem de continuar fent treball de pedagogia i conscienciació, perquè quan una dona no diu sí, tothom ha de tindre clar que és no. I no respectar aquesta decisió és cometre un delicte gravíssim”.

A més, ha afegit en un comunicat que s’ha de legislar “per a garantir la llibertat de decisió i la integritat de les dones”.

La candidata al Congrés vol transmetre tota la solidaritat del PSPV-PSOE a la víctima del cas denunciat a Castelló, i també a la seua família i espera que la Policia i la Justícia actuen amb la màxima diligència per a esclarir i sancionar aquests fets intolerables.

Per part seua, la portaveu de Ciutadans de l’Ajuntament de Castelló, Cristina Gavarda, ha condemnat l’agressió sexual a una jove durant les festes de la Magdalena i ha manifestat “tolerància zero” amb la violència masclista. “Sabem acabar com més prompte millor amb aquesta xacra social que entela fins i tot ambients de concòrdia i llibertat com són les Festes de Castelló”, ha dit en un comunicat, en el qual ha subratllat que Cs té “un ferm compromís amb les víctimes i tolerància zero amb els maltractadors”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari