Castelló activa una campanya de conscienciació en parcs canins

El consistori distribueix 1.200 lots amb bosses per a la recollida d’excrements i material informatiu

Castelló activa una campanya de conscienciació en parcs canins
14/11/2019 -

L’Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Benestar Animal, ha impulsat una campanya de conscienciació per als ciutadans sobre la recollida dels excrements de les seues mascotes. Sota el lema “Arreplega-la, és la teua responsabilitat!”, l’administració facilitarà 1.200 estotjos amb bossetes de recollida als propietaris dels cans, així com material amb informació sobre les conseqüències de no recollir els residus de les mascotes.

Es calcula que a la ciutat de Castelló hi ha un total de 17.000 gossos censats que generen més de 4.000 kg de residus que “si no es recullen, generen una mala imatge de les zones verdes públiques a més de suposar una despesa extra per a la neteja de la ciutat i un problema d’higiene”, ha recordat el regidor de Benestar Animal, Ignasi Garcia. Per això, el principal objectiu d’aquesta campanya és reduir al màxim aquestes quatre tones i potenciar «un comportament cívic i respectuós que afavorisca la convivència i la responsabilitat comuna», ha destacat l’edil.

Durant aquesta acció, que es desenvolupa del 13 al 15 de novembre, el personal visitarà els parcs de la Pineda del Grau, Parc Litoral, Pont de Ferro, UJI, Auditori, Primer Vaig moldre, Censal, Ramón James Boera i Maestro Arrieta.

Tal com queda recollit en l’Ordenança Municipal sobre tinença d’animals de companyia, les sancions en cas que els propietaris no recullen els excrements de les seues mascotes poden arribar fins als 601 euros. La ciutat de Castelló compta amb múltiples zones condicionades especialment perquè les mascotes puguen fer les seues necessitats i nou de parcs d’esplai caní.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari