Conferències i maquetes de vaixells per a celebrar 150 anys del port en Escala a Castelló

L’edifici Morú acollirà una ponència sobre el projecte Stella-Maris i una altra amb els motius per a iniciar-se en la navegació a vela

Conferències i maquetes de vaixells per a celebrar 150 anys del port en Escala a Castelló
18/04/2019 -

Escala a Castelló s’ha convertit en una ocasió excel·lent per a celebrar els 150 anys de PortCastelló, un dels principals col·laboradors en l’organització d’aquesta festa del mar. En aquest sentit, l’edifici Morú acollirà una exposició per a mostrar als i les visitants una part de la història nàutica del port, així com una mostra de maquetes de vaixells. Una ponència sobre el projecte solidari Stella-Maris i un altra sobre els beneficis de la navegació a vela completen aquestes activitats de commemoració.

El toc solidari d’Escala a Castelló el posarà Albert Arrufat, director del Secretariat de l’Apostolat del Mar Diòcesi Sogorb-Castelló, el qual realitzarà una ponència titulada ‘La cara humana de Port Castelló’ el dissabte 26 a les 12 hores. En aquest sentit, Arrufat és coordinador del projecte Stella-Maris, un punt d’assistència i atenció als marins que recalen en les operacions de càrrega i descàrrega en aquest recinte portuari. Aquesta organització de caràcter humanitari està afavorida des de la parròquia del Grau per la diòcesi castellonenca.

D’altra banda, el tècnic esportiu Superior de Vela i instructor de títols nàutics d’esbarjo, Alberto Luis Aguilar, serà l’encarregat de convèncer als i les assistents dels beneficis físics i emocionals de la navegació a vela a través de la ponència ‘Per què navegar’, que s’impartirà el divendres 26 d’abril a les 12 hores. A part d’aquestes dues conferències, l’edifique moruno també tindrà disponible una exposició titulada ‘Plano a plano’, dedicada als 150 anys del port que estarà oberta d’11 a 14 hores i de 16 a 21 hores.

Així mateix, els i les visitants també podran contemplar les maquetes de navilis històrics com l’espanyol Santíssima Trinidad amb els seus 120 canons, el buc militar dels EUA USS Lassen o el vaixell de vapor del Mississipi, entre altres velers, vaixells pesquers i fins i tot submarins. L’encarregada de realitzar aquesta mostra és l’Associació de Modelistes de Castelló, la qual compleix enguany 20 anys d’exposicions a la ciutat.

Escala a Castelló és un esdeveniment organitzat per l’Ajuntament de Castelló a través del Patronat de Turisme i amb la col·laboració de l’Agència Valenciana de Turisme i PortCastelló. Un dels objectius d’aquest esdeveniment és posar en valor el patrimoni marítim i les tradicions marineres, per la qual cosa també està patrocinat per la Comissió Nacional Espanyola de la Unesco. El Club Nàutic de Castelló, el Museu Marítim de Barcelona i Renfe també han fet possible la realització d’aquesta gran festa del mar, així com l’empresa BP.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari