El Consell Rector d'Esports de Castelló aprova un pressupost de 5,86 milions per a 2021

El Consell Rector d'Esports de Castelló aprova un pressupost de 5,86 milions per a 2021
17/02/2021 -

El Consell Rector del Patronat Municipal d’Esports (PMD) ha aprovat aquest dimarts de manera provisional, amb tots els vots a favor i l’abstenció del PP, el pressupost per a 2021 que ascendeix a 5.860.732,64 euros. El regidor d’Esports i president del PMD, Omar Braina, ha explicat que es tracta d’uns comptes ajustats a l’actual situació sanitària que ha comportat una caiguda en els ingressos per taxes i preus públics d’activitats esportives afectades per les restriccions per a contindre la covid-19, però que mantenen invariables les subvencions als clubs, deporte base, beques i activitats escolars, entre altres ajudes.

“És un pressupost realista que s’ha ajustat a l’actual realitat sanitària que, com hem comprovat aquest últim any, afecta als normals ingressos del Patronat per l’ús d’instal·lacions esportives i realització d’activitats i tallers esportius, entre altres, però en el qual hem fet un especial esforç per al manteniment de les ajudes i subvencions a clubs i foment de l’esport”, ha explicat Braina. En aquest sentit, ha recordat que el pressupost del PMD per a 2020 es va fixar en 6,39 milions d’euros però ha acabat tancant l’any amb un pressupost liquidat de 5,56 milions (d’ingressos i despeses). El regidor ha explicat que s’ha treballat per a ajustar el pressupost a l’actual situació sanitària com reflecteix el fet que els comptes del passat any van recollir una previsió d’ingressos per taxes i preus públics d’un milió d’euros, en línia amb les dades dels anys anteriors, però s’ha tancat l’any amb una mica menys de 400.000 euros.

Per això, ha explicat, per a aquest 2021 s’ha pres com a referència el tancament dels comptes marcats per la covid-19 i s’ha fixat en 5,86 milions d’euros, la qual cosa suposa un lleuger augment respecte als 5,54 milions del pressupost executat en 2020. Així, s’han estimat ingressos per 640.000 euros en la partida de taxes, preus públics i altres. “Una disminució de 430.000 euros respecte a un any d’activitat normal”, ha apuntat. El pressupost també recull l’estimació de disminució de despeses per suspensió d’activitats i serveis que no poden realitzar-se per les restriccions sanitàries.

Foment de l’esport

No obstant això, el regidor d’Esports ha posat l’accent que el pressupost per a enguany recull una partida de 1,19 milions per al programa de protecció i foment de l’esport. D’ells, 702.500 euros seran subvencions a clubs, associacions i altres entitats sense ànim de lucre amb l’objectiu de coadjuvar a la difusió de l’esport a la ciutat de Castelló, així com per a l’atorgament de beques per a esportistes d’elit no professionals. Braina ha destacat que el Patronat mantindrà el mateix nivell d’ajudes respecte a altres anys, reduint únicament aquelles destinades a esdeveniments esportius que, per motius sanitaris, no se celebraran enguany. Així, es mantenen invariables partides com la de subvencions a clubs esportius d’elit, activitats de Ampas, deporte base, activitats anuals i beques a esportistes d’elit no professionals, entre altres.

L’aportació municipal tampoc varia respecte a l’any anterior i ascendeix a 5,13 milions.

L’aprovació final del pressupost del PMD (una vegada tancat el termini de cinc dies hàbils des de demà per a les al·legacions) suposa un pas important per a avançar en l’aprovació del pressupost de l’Ajuntament, ja que és un requisit indispensable tindre aprovades prèviament els comptes dels patronats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari