El Consell Rector de Turisme de Castelló aprova un pressupost d'1,1 milions d'euros per a 2021, 300.000 euros menys

El Consell Rector de Turisme de Castelló aprova un pressupost d'1,1 milions d'euros per a 2021, 300.000 euros menys
24/03/2021 -

La presidenta del Patronat Municipal de Turisme de Castelló, Pilar Escuder, ha elevat hui al Consell Rector de l’organisme la proposta de pressupost per a 2021, així com l’aprovació del calendari de tramitació i l’establiment del termini per a la presentació d’esmenes. Un punt que ha tirat avant amb cinc vots a favor, dels representants del PSPV, Podem i Turisme de la Generalitat; l’abstenció de Ciutadans i el PP en contra.

La proposta del pròxim pressupost del Patronat Municipal de Turisme ascendeix a 1.098.770 euros, que són uns 300.000 euros menys que l’any passat. “Són uns comptes ajustats a la situació sanitària derivada de la covid-19 i a les limitacions que comporta en l’organització d’esdeveniments i activitats”, ha explicat la presidenta del patronat i regidora de Turisme”. “El turisme continua sent una activitat estratègica per a Castelló i fonamental per a la ciutat i per a la seua reactivació econòmica i per això continuem treballant per a, en la mesura que la situació epidemiològica ho permeta, continuar potenciant el sector turístic de la nostra ciutat”, ha recalcat Escuder.

En els comptes, es preveuen accions per a consolidar a Castelló com a destinació turística, potenciant l’oferta turística vinculada a la cultura (visites guiades), gastronomia (esdeveniments gastronòmics), turisme actiu, i de sol i platja (amb la programació d’activitats d’oci en platges a l’estiu, classes de ioga, tai-chi, mobilitat reduïda, sessions de senderisme, conta contes, cicles de novel·la històrica i parc aquàtic).

També es preveu el suport a la celebració d’esdeveniments com el festival de ioga d’estiu i l’espectacle ‘Gegants i Monstres’. El pressupost inclou una consignació per a l’adhesió de Castelló a clubs de producte turístic com a Xarxa Ciutats Ocell, Tour&Kids (turisme familiar) o d’àmbit provincial com ‘Introducing Castelló’. A més, es procurarà la generació de sinergies amb les àrees municipals i altres entitats de caràcter supramunicipal amb competències en matèria turística, amb la finalitat d’aconseguir un marc global adequat per a l’atracció d’altres segments de mercat, com el turisme familiar o el cicloturisme.

D’altra banda, es preveuen les actuacions necessàries per a la conservació i millora dels serveis de les platges i es potenciaran els punts d’atenció turística, a més de planificar l’assistència a la Fira de Turisme de Madrid (Fitur) i una campanya de ‘Benvinguda a la tardor’, entre altres.

Quant al calendari de tramitació, aprovat per unanimitat, estableix un termini de presentació d’esmenes per part dels membres del consell rector de cinc dies hàbils a partir de demà (25 de març), fins a les 23.59 hores del pròxim 31 de març. De l’1 al 8 d’abril s’estudiaran les esmenes, el 9 d’abril es convocarà de nou el Consell Rector i el 14 d’abril se celebrarà el consell rector extraordinari per a l’aprovació de la proposta definitiva del pressupost de Turisme del 2021. El 15 d’abril es remetrà la proposta definitiva a l’òrgan de gestió pressupostària i comptabilitat de l’Ajuntament, per a continuar la tramitació juntament amb el pressupost municipal.

D’altra banda, en el Consell Rector de hui s’ha elevat la proposta de la presidència relativa al nomenament amb caràcter interí de quatre auxiliars d’informació turística per al període de Setmana Santa, que s’ha aprovat amb l’abstenció del PP i la resta a favor.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari