El Consell de la Joventut de Castelló fa una crida a emplenar les xarxes socials d'obres i referents feministes

A través de dos campanyes col·laboratives online crearan una base de dades amb recursos que fomenten l’empoderament de les dones

El Consell de la Joventut de Castelló fa una crida a emplenar les xarxes socials d'obres i referents feministes
08/03/2021 -

El Consell de la Joventut de Castelló ha llançat una campanya per al 8M a través de les xarxes socials amb l’objectiu d’emplenar les xarxes socials d’obres, treballs i referents feministes. “No podem omplir els carrers, però sí les xarxes socials”, han explicat des de la Comissió Permanent del col·lectiu, el qual instarà a tota la joventut de la ciutat a compartir tots aquells recursos que fomenten l’empoderament de les dones.

Les plataformes utilitzades per a la campanya són Instagram i Facebook. En el primer, el Consell ha dissenyat una plantilla per a ‘stories’ que les persones usuàries hauran d’emplenar amb qüestions essencials en l’aprenentatge i divulgació del moviment feminista. Des d’una cançó, llibre o pel·lícula d’aquest àmbit, fins a una referent històrica, una dona o xiqueta que siga inspiradora o un compte d’Instagram feminista. Mitjançant el hashtag #DonesReferents, el Consell de la Joventut té el propòsit de crear un base de dades amb tots els recursos per a donar a conéixer i dignificar les obres amb contingut o fetes per dones feministes.

En canvi, a Facebook la campanya es centra en el repte d’emplenar els murs amb imatges que representen l’empoderament femení. Les persones usuàries hauran de compartir el text del Consell junt amb una fotografia seua, un quadre, una il·lustració, una imatge d’una pel·lícula o obra, etc. La finalitat és omplir els murs de Facebook amb imatges que reivindiquen la importància de la sororitat i l’emancipació de les dones.

Per últim, el Consell de la Joventut també ha redactat un manifest per al 8M on destaquen la importància de realitzar accions enfocades cap a la igualtat entre dones i homes joves. La violència sexual i les diferències en l’àmbit laboral continuen mantenint dades preocupants per a les dones. Per això, el col·lectiu insta a les institucions públiques a apostar socialment i econòmicament pel progrés de la lluita feminista i l’execució dels punts claus de la seua agenda.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari