El Consell marca l'1 d'abril com a data d'inici de la vacunació massiva a Castelló

El president, Ximo Puig, ha anunciat que l’objectiu és que l’1 d’abril 161 municipis comencen la campanya d’immunització de la població

El Consell marca l'1 d'abril com a data d'inici de la vacunació massiva a Castelló

Un any després del primer cas positiu de COVID-19 confirmat per les autoritats sanitàries a la província de Castelló, el ritme de recuperació s’accelera i si es preveu que l’1 de març comence la desescalada, hui s’ha fixat l’1 d’abril com a data d’inici de la campanya de vacunació massiva a Castelló i la resta de la Comunitat Valenciana.

Tal com acaba de confirmar el president de la Generalitat, Ximo Puig, durant la sessió de control en Les Corts, el Consell pretén que comence l’1 d’abril en 161 municipis, això sí, sempre que les farmacèutiques complisquen amb l’enviament de dosis pactades. Per a complir amb l’objectiu, ha assenyalat, es comptarà amb personal propi, de les mútues i una bossa de personal voluntari jubilat.

Segons ha explicat la Conselleria de Sanitat i Salut Pública, en els 16 municipis de més de 50.000 habitants hi haurà diversos punts de vacunació, com els hospitals de campanya de les tres grans ciutats, així com uns altres que es puguen definir. D’aquesta manera, es vacunarà a Castelló de la Plana, Vila-real, València, Alacant, Elx, Torrevieja, Torrent, Orihuela, Gandia, Paterna, Benidorm, Sagunt, Alcoi, Sant Vicent del Raspeig i Elda-Petrer.

D’altra banda, per als municipis de menys de 50.000 habitants la inoculació de les dosis es concentrarà en 145 localitats, en les quals s’habilitaran punts en les capitals de comarca i altres que es puguen definir. Encara queda per definir quins seran.

En el cas de Castelló, ja s’ha anunciat que la vacunació contra la COVID es realitzarà en el Palau de Congressos i a l’hospital de campanya, situat al costat de l’Hospital General. Respecte a Vila-real, que compta amb més de 50.000 habitants, ahir mateix l’alcalde, José Benlloch, i el gerent del Departament de Salut de la Plana, Miquel Rovira, van anunciar la preparació per a adequar el Centre de Congressos, Fires i Trobades com a espai de vacunació massiva de la capital.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari