El Consell valora positivament l'informe d'FP elaborat per l'Ajuntament de Castelló

L’estudi aspira millorar l’oferta formativa de les comarques del nord i inclou la necessitat de crear un centre integrat

El Consell valora positivament l'informe d'FP elaborat per l'Ajuntament de Castelló
26/07/2020 -

El regidor d’Educació de l’Ajuntament de Castelló, Francesc Mezquita, s’ha reunit amb el director general de Formació Professional, Manuel Gomicia; el director territorial d’Educació, Alfred Remolar; l’inspector Rogeli Santa María i el president de la Comissió d’Estudi de la FP creada pel Consell Escolar Municipal, Josep Ripollés, per a estudiar l’informe en elaborat pel consistori arran de la taula de Formació Professional celebrada el mes de febrer passat. Els representants de la Conselleria han valorat molt positivament el treball realitzat i han posat de rellevància que les conclusions poden traslladar-se a les comarques de la Plana.

En aquest sentit, Mezquita ha assegurat que “aquesta iniciativa municipal contribuirà a millorar l’oferta d’FP en l’àmbit comarcal i, per tant, pot ajudar a ampliar l’oferta d’estudis en transcendir l’àmbit local”. Així mateix, l’edil d’Educació ha posat sobre la taula la necessitat de crear un centre integrat, una necessitat que també recull aquest informe i que permetria millorar la disponibilitat d’espais i absorbir la demanda respecte a nous cicles formatius.

El text, elaborat per Ripollés, ha rebut també el suport del Consell Escolar Municipal. Entre les conclusions, destaca la necessitat de promoció de la Formació Professional. El regidor d’Educació s’ha compromés a reprendre els tràmits per a aconseguir aquest objectiu, ja que la jornada prevista per a la passada primavera va haver de ser cancel·lada per l’alerta sanitària.

Fins a 28 famílies professionals han sigut analitzades en aquest document, el qual ha repassat l’estat de tots els estudis que s’ofereixen tant a Castelló com als municipis pròxims pel que fa instal·lacions i demanda per part de l’estudiantat. Parlen, a més, de l’èxit dels convenis de col·laboració entre centres educatius i empreses, que han donat com a resultat cicles amb una alt nivell d’ocupabilitat.

Cal recordar que fins a huit associacions empresarials van assistir a la Mesa d’FP celebrada el mes de febrer passat al Menador Espai Cultural de Castelló i inaugurada pel conseller d’Educació, Vicent Marzà. També hui equips directius de centres en els quals s’ofereixen aquests estudis van participar a la jornada, a més de representants de sectors com les indústries petroquímica, de gestió hídrica i del transport sanitari. Van aportar la seua visió la secció d’Inspecció Educativa de la Conselleria d’Educació, la Cambra de Comerç de Castelló, l’Agència de Desenvolupament Local i el Patronat d’Esports del consistori, així com Bombers de Castelló.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari