Educació treballa en la millora de set centres més en Castelló amb el pla Edificant

Després de la reunió entre Vicent Marzà i Amparo Marco també s’ha anunciat la possible creació d’un centre integrat d’FP en Castelló

Educació treballa en la millora de set centres més en Castelló amb el pla Edificant

El pla Edificant de la Conselleria d’Educació ha invertit prop de 15,3 milions d’euros en la ciutat de Castelló, però s’espera que la xifra es duplique de cara al futur. Amb l’objectiu de millorar, reformar, ampliar o construir des de zero, l’àrea dirigida per Vicent Marzà analitza la situació de set centres educatius més per a ampliar les partides del pla a la capital de la Plana.

En concret, fins ara les ajudes s’han destinat a construir novament els CEIP Vicent Marzà, en què s’han invertir quasi 7 milions d’euros per a construir un nou centre amb dues aules d’Infantil de 2 anys, sis d’Infantil de 3 a 5 anys i 12 de Primària en la parcel·la actual. També han anat al CEIP Herrero, que tindrà una rehabilitació integral de les tres aules d’Infantil de 3 a 5 anys i les sis de Primària que, pressupostada en 3,6 milions d’euros, pràcticament suposa tindre un centre totalment nou. A més, en el CEIP Sebastián Elcano, s’han donat quasi 5 milions d’euros per a la demolició del centre i la construcció d’una nova escola amb una aula d’Infantil de 2 anys, tres de 3 a 5 anys, 6 de Primària i un menjador que donarà cabuda a 200 alumnes en doble torn, tot al solar actual.

En els tres casos, les ajudes ja estan delegades en l’Ajuntament de Castelló i, per tant, disposen del pressupost per part de la conselleria perquè el consistori adjudique i execute les obres.

A més, ja està molt avançat el treball per a la demolició i nova construcció del CEIP Mestre Canós, que disposarà d’una unitat d’Infantil de 2 anys, tres d’Infantil de 3 a 5 anys, 6 de Primària i menjador. També està treballant-se en la delegació de les rehabilitacions integrals dels CEIP San Agustín, Mestre Armelles, Obispo Clemente, Cervantes i Mestre Artero, així com les rehabilitacions integrals dels IES Juan Bautista Porcar i Vicent Castell.

A aquests projectes se sumen tres obres educatives de gran envergadura que executarà directament la Conselleria, com la construcció de nou en una altra parcel·la del Conservatori Superior de Música Salvador Seguí i del Conservatori Professional de Dansa. I s’està preparant la licitació de l’ampliació de l’IES Matilde Salvador per a construir-hi quatre aules polivalents, quatre aules-taller i dos laboratoris, segons la Conselleria.

“Hem revisat les diferents actuacions delegades ja per mitjà d’Edificant, amb més de 15 milions d’euros que estan avançant ja en la seua tramitació, i aviat seran una realitat les diferents obres respecte a això, i al mateix temps hem treballat les necessitats d’escolarització a futurs i la planificació urbanística respectiva”, va declarar ahir el conseller després de reunir-se amb l’alcaldessa, Amparo Marco, en la primera reunió institucional del mandat.

A més de preveure les pròximes mesures, s’ha acordat fer un diagnòstic de necessitats amb l’objectiu de millorar l’oferta de la ciutat i assegurar la cobertura de totes les àrees educatives. En aquest sentit, Francesc Mezquita, regidor d’Educació, va destacar que “dibuixar un mapa de necessitats futures quant a infraestructures educatives ens permetrà treballar amb previsió i evitar les carències que ara pateixen certes zones de la ciutat”.

D’aquesta primera trobada, en què s’han reforçat les vies de col·laboració entre ambdues institucions, també s’ha destacat que es constituiran els consells territorials de l’FP, dels quals Castelló formarà part “perquè és referent en la Formació Professional”, segons Marzà. Es preveu construir un centre integrat d’FP nou a la ciutat que s’adapte a les necessitats del teixit productiu de Castelló.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari