La construcció del nou pont del riu Sec de Castelló arriba al 70% d'execució

L’alcaldessa destaca en la seua visita a les obres el perfil funcional de la infraestructura cofinançada per l’Ajuntament i els fons europeus Feder

La construcció del nou pont del riu Sec de Castelló arriba al 70% d'execució
26/02/2019 -

La construcció del nou pont del riu Sec de Castelló avança a “bon ritme” i “segons el calendari previst”, que marca per a abans de l’estiu la posada en marxa de la infraestructura. Així ho ha constatat l’alcaldessa, Amparo Marco, durant la seua visita aquesta setmana a les obres, que arriben ja al 70% en grau d’execució. Ha destacat el perfil funcional del nou pont, el primer que materialitza la capital de la Plana en vuit anys, i que permetrà “acostar serveis als qui resideixen a un costat i a l’altre del llit del riu”.

“Les inversions europees estan ajudant a transformar Castelló. Els projectes impulsats en aquest mandat permetran desenvolupar infraestructures que solucionaran els problemes de la ciutadania, com és el cas del nou pont del riu Sec”, indica. “La millora de la mobilitat i la connexió urbana entre barris és una prioritat per a l’Alcaldia i per al Govern municipal”.

L’estructura del nou pont, amb 1,4 milions d’euros de pressupost i cofinançat al 50% per l’Ajuntament i els Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER), és ja completament visible, després de la instal·lació de les tres bigues de 140 tones a principis del passat mes de gener, a la qual va seguir la disposició de prelloses armades i pretesades sobre les bigues, la col·locació de les armadures del tauler del pont i la seua formigonada.

“Ara estem amb els treballs d’urbanització de la prolongació del carrer Jesús Martí Martín i de la rotonda ampliada de l’avinguda l’Alcora, instal·lant els rastells i les voreres i tot el relatiu a serveis”, han explicat des de l’empresa Becsa, encarregada d’executar el projecte.

El nou pont del riu Sec, dissenyat sota criteris de funcionalitat, permetrà connectar barris i salvar la barrera urbanística que el llit suposa per a la zona oest de la ciutat. També millorarà la mobilitat entre l’avinguda l’Alcora i el Raval Universitari. El projecte s’emmarca en l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat Edusi-Transforma Castelló, que injectarà 20,2 milions d’euros a la ciutat via FEDER plasmats en actuacions socials, d’eficiència energètica i sostenibilitat ambiental.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari