Construint i Alimentant Alternatives reivindica la nova ruralitat, les cures i un consum saludable i sostenible

Construint i Alimentant Alternatives reivindica la nova ruralitat, les cures i un consum saludable i sostenible
12/11/2020 -

Les Jornades Construint i Alimentant Alternatives que organitzen les Regidories de Transició Ecològica i Habitatge de l’Ajuntament de Castelló ha posat en valor la nova ruralitat, les cures i un consum saludable i sostenible en una conferència sobre “el ecofeminisme i la nova ruralitat”, a càrrec de l’escriptora María Sánchez, i Patricia Dopazo, de la revista Sobirania Alimentària. Ambdues han advocat trencar amb la dicotomia ciutat-camp i per un transformació del model agroalimentari, ja que l’actual “provoca una pandèmia de la fam i rebutja el 60% d’aliments”.

La conferència telemàtica, que ha estat moderada per Xelo Pérez, del Grup de Dones dels Ports, ha exposat que la pandèmia de la covid-19 ha posat de manifest “les vulnerabilitats” de la societat i ha posat sobre la taula, han coincidit les dues ponents, la necessitat d’impulsar polítiques “que posen a la vida i a la conservació del territori en el centre”. Han afirmat que, a més de la pandèmia, “estem davant una emergència climàtica” i han animat a impulsar polítiques públiques que activen el teixit rural amb inversions en serveis i promovent-se un sector primari que prevalga sistemes de producció de proximitat i agroecològics.

Han afirmat que cal canviar el relat procedent de la dictadura en la “que lo rural era idealitzat o era el contrari a l’estil dels Sants Innocents”. “Van construir un relat des de la ciutat, des del masculí i des de les elits econòmiques. Ara cal donar pas a un altre paradigma, amb pensaments lligats al feminisme o la nova ruralitat”, ha sostingut María Sánchez Les dues ponents Han incidit en la importància també de generar des de baix xarxes associatives de suport al rural i formes de vida sostenibles.

Les Jornades Construint i Alimentant Alternatives continuen aquest dijous, a als 18.30, amb una conferència sobre producció agroalimentària de proximitat en entorns periurbanes, que relatarà les experiències dels parcs agraris del Baix Llobregat i Fuenlabrada amb “l’objectiu d’avançar cap al Parc Agrari de Castelló”, segons el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro. Es podrà seguir pel canal de Youtube de Construint i Alimentant Alternatives.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari