Continua l'alerta taronja per pluges fortes en el litoral sud de Castelló fins al migdia

Segons AEMET, a partir de demà divendres les alertes desapareixen en tota la província de Castelló

Continua l'alerta taronja per pluges fortes en el litoral sud de Castelló fins al migdia
05/11/2020 -

L’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) manté l’alerta taronja per pluges en el litoral sud de la província de Castelló fins a les 12 del migdia, per probables acumulacions superiors a 100 mm en 12 hores. No obstant això, hi ha entre un 40 i un 70% de probabilitats de tempestes de risc.

Per la seua part, el litoral nord i l’interior de Castelló es troben en alerta groga durant tot el dia, amb una probabilitat entre el 40 i el 70% d’acumulacions de 60 mm en 12 hores.

Quant als fenòmens costaners, no hi ha alerta en el litoral de Castelló des d’aquesta matinada.

AEMET precisa que un avís de nivell groc per tempestes indica que en la zona afectada es preveuen “pluges localment fortes i/o vents localment forts i/o calamarsa inferior a 2 centímetres”.

La bona notícia és que a partir de demà divendres les alertes desapareixen en tota la província de Castelló, excepte a l’interior nord de Castelló, on l’alerta groga per pluges que poden deixar fins a 60 mm en dotze hores està prevista fins a les 4 de la matinada de demà.

A més, respecte al dia de hui, les temperatures pujaran demà 3 °C a la província de Castelló. La temperatura màxima aconseguirà els 21 °C i la mínima s’elevarà fins als 16 °C.

Esta situació ha portat als ajuntaments a adoptar mesures per a evitar possibles danys a l’immobiliari i personals en els seus municipis. És el cas d’Almassora, que ahir anunciava la revisió de les estacions de bombament i l’obertura de noves vies d’evacuació d’aigua; de Borriana, que ha repassat la neteja dels gols del Caràmit, Rovellat, Finello, Granell, Ull de la Vila, l’Estany Colombrí i l’Estany Llarguer, la de Barruguer i la de Sant Gregori; o d’Almenara, que ha preparat tanques en els camins on puga haver-hi avingudes d’aigua, així com un dispositiu especial de Policia Local, Protecció Civil i la Brigada d’Obres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari