La Fira Valenciana de la Música obri la convocatòria artística per a l'edició de 2021

La Fira Valenciana de la Música obri la convocatòria artística per a l'edició de 2021
17/02/2021 -

La Fira Valenciana de la Música Trovam – Pro Weekend ha obert hui el termini de presentació de propostes artístiques per a la seua novena edició. L’esdeveniment se celebrarà entre el dimecres 3 i el dissabte 6 de novembre a Castelló de la Plana. Com és habitual, la Fira comptarà amb un intens programa de concerts i activitats professionals.

La convocatòria està dirigida a formacions de qualsevol procedència geogràfica, encara que es prioritzaran els projectes valencians. Els grups han de tindre, com a mínim, un disc o EP editat, així com material d’àudio i vídeo disponible. D’altra banda, es poden presentar cantants i grups de tots els gèneres dins de l’àmbit de les músiques actuals (pop, rock, jazz, folk, electrònica, urbana, jazz, mestissatge, etc.).

Com ha explicat la regidora de Cultura de Castelló, Verònica Ruiz, el Trovam és “un esdeveniment essencial a la nostra ciutat i una trobada cultural única al País Valencià que fa de Castelló l’epicentre musical i artístic durant quatre dies”. L’edil ha posat l’accent també la importància que propostes com aquesta “impulsades des de la col·laboració entre les tres institucions públiques de la ciutat” tenen per als i les professionals de la cultura.

Una vegada es tanque el procés d’inscripció, la comissió artística de la Fira Valenciana de la Música farà la selecció en funció dels següents criteris: la qualitat artística i tècnica, l’originalitat, la singularitat i el caràcter innovador de la proposta; la capacitat de projecció; i la trajectòria artística del sol·licitant. Així mateix, s’ha de tenir en compte que es valorarà positivament que el projecte implique l’estrena d’un espectacle o la presentació d’un disc. Finalment, s’exclouran aquelles propostes amb continguts racistes, xenòfobs, que ataquen la dignitat de les dones o persones LGTBI+ o que vulneren els drets fonamentals de les persones.

La pròxima edició de la Fira

La novena edició del Trovam – Pro Weekend tornarà a apostar per una programació de qualitat, rica en matisos i equilibrada territorialment. En la vessant professional, les meses de debat es mantindran com l’espai de reflexió dels treballadors del sector. També hi haurà tallers formatius a càrrec d’especialistes i les ‘Converses del Trovam’ permetran conéixer el testimoni d’artistes consolidats.

La Fira Valenciana de la Música Trovam – Pro Weekend està coorganitzada per la Valencian Music Association (VAM!) i l’Institut Valencià de Cultura (IVC) amb la participació de l’Ajuntament de Castelló de la Plana i de la Diputació de Castelló. Hi col·laboren À Punt Mèdia; Turisme Comunitat Valenciana; l’Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música (INAEM); l’Acadèmia Valenciana de la Llengua; la Federació Valenciana de Municipis i Províncies; la Berklee College of Music i Cerveza Turia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari