Marco garanteix una cooperació activa entre l'Ajuntament i la Universitat Jaume I

La candidata socialista es reuneix amb la rectora del centre universitari, Eva Alcón

Marco garanteix una cooperació activa entre l'Ajuntament i la Universitat Jaume I
24/05/2019 -

La candidata socialista a l’alcaldia de Castelló, Amparo Marco, ha explicat a l’equip rectoral de l’UJI el projecte de ciutat que planteja la candidatura del PSPV-PSOE. Marco ha mantingut una reunió amb la rectora, Eva Alcón, i membres de la direcció del centre universitari per a remarcar el compromís socialista amb la Universitat. A la reunió també han assistit els candidats David Donate i Pilar Escuder.

“Castelló té un referent de progrés en la Universitat Jaume I i des del partit socialista volem potenciar la cooperació entre l’Ajuntament i l’UJI”, ha indicat Marco, qui ha destacat “el potencial de desenvolupament de la institució universitària” per a la reactivació econòmica. “Si a l’UJI li va bé, a la societat de Castelló li anirà bé”, ha afegit.

Marco ha expressat el seu desig de mantenir la col·laboració institucional que s’ha consolidat en aquest mandat municipal, en el qual Ajuntament i UJI han compartit el projecte del Menador-Espai Cultural per a la dinamització de l’activitat cultural i social de Castelló. També s’ha insistit en la cooperació a través de la Càtedra Ciutat de Castelló-UJI i en les beques Talento que premien l’esforç acadèmic de l’alumnat de batxillerat per a incorporar-se a equips investigadors universitaris.

La candidata socialista ha aprofitat per a exposar el contingut del programa electoral del PSPV, que s’ha ajustat als Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU. Marco ha comentat la situació favorable dels comptes municipals, havent aconseguit baixar l’endeutament del 80 al 25%, cosa que permet reduir despeses financeres i “destinar els diners públics a les polítiques que milloren la qualitat de vida de la ciutadania”.

També ha detallat la proposta de crear una gran Biblioteca Central de Castelló en l’edifici de l’antic asil del carrer Governador, que acolliria un centre de cultura digital, innovació tecnològica i educativa, així com un centre d’estudi per a estudiants obert a la ciutadania les 24 hores en període d’exàmens.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari