Diversos col·legis de Castelló tallen el trànsit perquè els seus entorns siguen segurs

Es tracta d’un projecte pilot impulsat des de les regidories d’Educació i Mobilitat Sostenible que comença hui i “ha arribat per a quedar-se”

Diversos col·legis de Castelló tallen el trànsit perquè els seus entorns siguen segurs

Huit col·legis de Castelló tindran les seues entrades i eixides lliures de cotxes. I és que tal com han anunciat la regidoria de Mobilitat Sostenible i la d’Educació, hui arranca un projecte pilot que tractarà de garantir els entorns segurs a aquests centres limitant l’accés dels vehicles privats perquè la comunitat educativa estiga més còmoda i segura durant l’horari escolar.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Jorge Ribes, ha destacat la importància que suposarà aplicar aquestes limitacions i la resposta que donarà a la comunitat educativa: “Durant anys hem observat, i així ens ho han fet saber tant directors de centres, pares i mares i agents de policia, que hi ha punts a la ciutat de Castelló en els quals, a causa de l’alt trànsit de vehicles en hores d’entrada i eixida d’estudiants en els col·legis, es produeixen amb una certa freqüència situacions de perill”.

Una reivindicació que ha augmentat amb l’inici del curs marcat pel coronavirus, que suposa l’entrada i eixida desesglaonada per a evitar les concentracions d’alumnat i famílies als voltants dels centres. “Amb les entrades escalonades en els centres escolars i el manteniment del distanciament físic, aquest projecte afavoreix que els entorns escolars compten amb espai suficient per a complir amb aquesta mesura”, ha destacat Ribes.

Així, les escoles que se sumen al primer pla són Vicent Artero (cort del carrer Pintor Sorolla), Enric Soler i Godes (cort de carrer Alcalde Eduardo Codina), Exèrcit (cort de carrer Lepant), Herrero (cort del carrer Moyano), Carles Salvador (cort del carrer María Teresa González Justo), Cervantes (cort del carrer Concepción Arenal), Sanchis Yago (cort del carrer la Vilavella) i Escuelas Pías.

Totes elles tallaran el trànsit als vehicles privats, però només durant un temps limitat, minuts abans i després de l’horari d’entrades i eixides, tal com ha concretat l’Ajuntament de Castelló. En aquest sentit, el segon objectiu del pla pilot és evitar els embossos que es generen en determinats viaris i que coincideixen en aquestes hores.

Per part seua, el regidor d’Educació, Francesc Mezquita, ha destacat que aquestes mesures “han arribat per a quedar-se, més enllà dels protocols sanitaris, ja que permeten una entrada segura i tranquil·la per a l’alumnat”.

L’edil ha valorat aconseguir que aquests entorns siguen segurs no sols per “haver pogut donar resposta a les nombroses peticions dels centres”, sinó perquè “Castelló avança com a Ciutat Educadora, ja que mostra la importància d’apostar per la mobilitat sostenible”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari