Quins són els talls de trànsit demà a Castelló?

Diverses zones de la ciutat restringeixen l’accés a vehicles per la celebració del Dia Europeu sense Cotxes

Quins són els talls de trànsit demà a Castelló?

Aquest dijous, 22 de setembre, la capital de La Plana s’uneix a la celebració del Dia Sense Cotxes, dins de la Setmana de la Mobilitat. Una jornada en la qual es promou l’ús de transport sostenible i la recuperació dels carrers per als vianants i que comporta el tancament al trànsit, demà, de diversos carrers a Castelló.

Tal com ha informat la Regidoria de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de Castelló, aquest dijous es tanquen diversos carrers a la ciutat en horari de 10.00 a 14.00 hores i de 17.00 a 20.00 hores.

La zona restringida és la zona centre-nucli històric, que inclou la plaça de la Pau, el carrer Gasset, Avinguda Rei en Jaume, carrer Zaragoza, carrer Navarrés, carrer Arrufat Alonso, plaça Clavé, carrer Sant Lluís i carrer Comte Pestagua.

No obstant això, hi ha vehicles que sí que podran circular per aquestes zones en formar part de l’objectiu de la mateixa celebració, avançar en la mobilitat urbana sostenible i “contribuir a la descarbonització, la renaturalització i la humanització de l’espai públic”, en paraules de l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco.

Es tracta del transport públic, vehicles no contaminants, vehicles de càrrega i descàrrega i vehicles de veïnes i veïns residents d’aquestes zones. En aquest sentit, la Generalitat Valenciana ha confirmat que aquest 22 de setembre serà gratis viatjar en TRAM de Castelló, per la qual cosa no es requerirà títol de transport per a accedir.

Més activitats

Castelló es troba immersa en la celebració de la Setmana de la Mobilitat Sostenible amb el lema ‘Recuperem els carrers’, “que se centra en la recuperació dels carrers amb l’objectiu que es veja que als carrers es poden organitzar activitats dirigides a la ciutadania i amb una perspectiva pedagògica, ja que els carrers que es delimiten parcialment o totalment al trànsit estan en entorns escolars”, en paraules del regidor titular de l’àrea, Jorge Ribes.

Durant aquesta setmana s’han programat quasi una trentena d’activitats en una desena de punts de Castelló que culminaran demà amb el Dia Sense Cotxes. Així, hi haurà diversos actes al Parc Ribalta: de 10.00 a 12.00 hores se celebra una macrobicicletada escolar; de 13.30 a 18.30 hores hi haurà un punt d’informació sobre mobilitat sostenible; de 17.30 a 18.30 hores es podrà participar en un taller de reparació de bicicletes i a les 18.30 hores serà la marxa ciclista musical amb Castelló amb bici.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari