Quatre investigadores de l'UJI apareixen en la llista de les 426 científiques més importants d'Espanya

Quatre investigadores de l'UJI apareixen en la llista de les 426 científiques més importants d'Espanya
21/03/2019 -

Quatre investigadores de la Universitat Jaume I (UJI) de Castelló es troben en la llista de les 426 científiques més importants que resideixen a Espanya. El rànquing de les millors científiques en l’àmbit nacional elaborat pel Grup per a la Difusió de l’Índex h (DIH) és una classificació que relaciona el nombre d’articles d’una autora amb la quantitat de vegades que aquests han sigut citats i que permet mesurar la qualitat, l’excel·lència i l’impacte internacional en la investigació.

En el rànquing, realitzat a partir de la Web of Science ISI, s’han posicionat set investigadores de Castelló, quatre de la universitat pública, una del camp de la Química -María Isabel Burguete Azcárate- i tres de l’àmbit de la Salut, en disciplines relacionades amb la Psicologia -Cristina Botella Arbona, Marisa Salanova Soria i Lliri blanc García Palacios-, així com tres de l’Institut d’Aqüicultura de Torre de la Sal en la Ribera de Cabanes, pertanyent al Centre Superior d’Investigacions Científiques.

En el camp de la Química Orgànica es troba María Isabel Burguete, del Grup de Química Sostenible i Química Supramolecular, que presenta un índex h de 40 i un Fh de 0,83.

En l’àmbit de Ciències de la Salut, està Cristina Botella, directora del Laboratori de Psicologia i Tecnologia de l’UJI (LabPsiTec), primera en l’àrea de Psicologia Clínica, amb un índex h de 32 i un Fh de 1,23; la directora del Grup de Prevenció Psicosocial WONT, Marisa Salanova, octava entre les millors investigadores de Psicologia Multidisciplinària, amb un índex h de 24 i un Fh de 1,09, i la investigadora del LabPsiTec, Lliri blanc García Palacios, qui amb un índex h de 23 i un Fh de 1,05 es posiciona com la segona investigadora en l’àmbit nacional en l’àrea de Psicologia Aplicada.

La base de dades DIH conté actualment informació sobre 4.025 investigadors i investigadores que treballen a Espanya, dels quals 2.329 apareixen en els rànquings en 157 àrees d’investigació amb un valor mitjà dels seus índexs h de 38. Els autors de l’estudi assenyalen que s’han inclòs en el rànquing als investigadors de l’àrea l’índex de la qual h és superior o igual a 0,5H1, sent H1 el de l’autor la producció científica del qual s’ha realitzat majoritàriament a Espanya i que encapçala el rànquing.

El Factor h (Fh) és el valor de la relació entre l’índex h d’un autor i el valor mitjà de l’índex h dels investigadors de la seua àrea amb major índex h. Es tracta d’un paràmetre establit pel Grup per a la Difusió de l’Índex h sobre la base de les diferents subàrees que estableix el rànquing, amb la finalitat d’afavorir la comparació entre elles, encara que alguns autors adverteixen que pot resultar confús.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari