Un recorregut per les coves més sorprenents de la Comunitat Valenciana

La Comunitat Valenciana amaga en el seu interior racons amb molt d’encant, com són les famoses coves

facebook.com/covesdesantjosepriosubterraneo

Un recorregut per les coves més sorprenents de la Comunitat Valenciana
01/08/2019 -

La Comunitat Valenciana ofereix una àmplia oferta gastronòmica, cultural i, per descomptat, turística. Espectaculars platges, pobles amb molt d’encant o extraordinàries rutes que pots planejar per a gaudir de la naturalesa són algunes de les propostes que t’ofereixen els municipis de la Comunitat. Per això, a Castelló Extra, hem volgut descobrir-te una altra de les meravelles de la nostra terra: La coves.

Cova de Don Juan

En un sorprenent entorn natural, i situades molt prop del municipi de Xalans, es troba la Cova de Don Juan. Un recorregut d’uns quaranta minuts, aproximadament, en el qual podràs contemplar unes sorprenents formacions que et deixaran amb la boca oberta. Per descomptat, aquesta cova compta amb altres serveis per als visitants, com una cafeteria, una sala d’espera i una tenda de souvenirs. A més, abans d’arribar a la famosa Cova de Don Juan, trobaràs dos miradors en els quals podràs gaudir tant de les extraordinàries vistes del barranc de l’Aigua, com dels canons del riu Xúquer.

Si ja estàs pensant planejar la teua escapada de cap  de setmana, recorda que la cova estarà oberta al públic els dissabtes, diumenges i festius, sempre en horari de 10.45 a 14.30 hores.

cuevas de la Comunidad Valenciana

Foto: facebook.com/cuevadedonjuan

Cova del Rull

En el municipi de La Vall d’Ebo, en la província d’Alacant, se situa una de les coves amb més encant de la Comunitat Valenciana. Estalactites, estalagmites i columnes inunden la Cova del Rull. Tot un plaure per a la vista, que podràs gaudir en companyia d’un guia especialitzat, que t’anirà descobrint tots els secrets de la cova.

Aquesta cova es va descobrir l’any 1919 per José Vicente Mengua, conegut com l’oncle Rull. Segons es conta, quan anava de cacera amb el seu gos seguint a un conill, que es va ficar en un forat. A continuació, va fer entrar també a una fura perquè fera eixir al conill, però no va eixir cap dels dos. L’endemà, l’oncle Rull va llevar les pedres del forat, trobant, així, la cova que ara porta el seu nom.

En una ruta circular de 220 metres, i un desnivell de 19 metres, tindràs l’oportunitat de contemplar, des de totes les perspectives les formacions subterrànies que s’han anat formant al llarg del temps. D’aquesta manera, l’horari de visita és d’abril a setembre des de les 10.30 fins a les 20.30 hores; de novembre al 14 de gener d’11.00 a 17.00 hores; i des del 16 de febrer fins als mesos de març i octubre des de les 11.00 fins a les 18.30 hores.

Cuevas de la Comunitat

Foto: .lavalldebo.org

Coves de Sant Josep

No ens podíem oblidar de les famoses Coves de Sant Josep, situades a la Vall d’Uixó (Castelló), concretament en la porta del Parc Natural de la Serra d’Espadà. I, Què tenen d’especial? A part d’un paisatge natural inigualable, aquestes coves compten amb el riu subterrani navegable més llarg d’Europa. Així, a través d’un tranquil passeig amb vaixell, el visitant recorrerà 800 metres amb barca i 255 a peu, ja que compten amb dos quilòmetres de riu que, de moment, són inaccessibles per al públic.

La visita té una durada aproximada de 45 minuts, i sempre a una temperatura constant de 20 ° durant tot l’any. L’horari de visita és de 10.00 a 13.30 hores, i de 15.30 a 18.00 hores, excepte del 2 de novembre al 28 de febrer que es podrà visitar en horari de 10.00 a 14.00 hores.

Cuevas en la Comunidad Valenciana

Foto: facebook.com/covesdesantjosepriosubterraneo

Cova del Moraig

En el poble alacantí de Benitatxell apareix una joia de la naturalesa. La Cova del Moraig és una visita imprescindible si eres amant de la naturalesa en estat pur. I és que aquesta cova està composta per dues parts. En la primera, el visitant descendeix sis metres, a través d’un pou, que ix directament al mar. Una oportunitat perfecta per a realitzar una immersió i descobrir el fons marí d’aquest paisatge.

La segona part és molt més profunda, per la qual cosa només és recomanable per a aquells professionals del busseig, que disposen d’un certificat en coves, ja que es podrà recórrer fins a un quilòmetre per dins de la cova. Així mateix, si decideixes visitar la Cova del Moraig, també podràs passar el dia tant en la platja del Portixol, com en la cala del Moraig.

Cuevas de la Comunidad Valenciana

Foto: turismo.elpoblenoudebenitatxell.com

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari