El Curs d'Iniciació a l'Astronomia del Planetari de Castelló torna a ser un èxit

El Curs d'Iniciació a l'Astronomia del Planetari de Castelló torna a ser un èxit
21/02/2022 -

Finalitza la 24a Edició del Curs d’Iniciació a l’Astronomia organitzat per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló i el Planetari, una vegada més, amb totes les 90 places oferides completament cobertes. Precisament, segons explica la regidora de Cultura, Verònica Ruiz, “els cursos d’astronomia al Planetari estan més que consolidats, són ja moltes edicions on són autèntics èxits que sempre desperten interés entre les famílies de Castelló, tant d’aquells que volen aprendre un poc més com d’aquells sense pràcticament coneixements científics, però que volen endinsar-se en aquest món tan interessant”.

El Curs d’Iniciació a l’Astronomia, dirigit al públic general sense coneixements d’astronomia que vol iniciar-se en aquesta ciència, va comptar amb sis sessions dividides en continguts teòrics i sessions pràctiques d’observació que es van celebrar del 15 de gener al 19 de febrer en horari de dissabte a la vesprada.

Com a novetat en aquesta edició, en la qual les activitats pràctiques han tingut més pes, l’alumnat ha hagut de construir el seu propi planisferi i rellotge nocturn que ha utilitzat durant tot el curs. A més, en totes les sessions s’han organitzat observacions amb telescopis aportats per col·laboradors i membres de l’Associació Valenciana d’Astronomia (AVA).

La part teòrica del curs va consistir a introduir els conceptes bàsics d’astronomia, l’orientació i reconeixement de constel·lacions, del sistema solar i dels objectes del cel profund (nebuloses, galàxies…) i l’explicació del funcionament i dels tipus de telescopis.

En la part pràctica, la qual té lloc després de cada sessió teòrica, s’ha ensenyat a identificar planetes, constel·lacions i distints objectes celestes que es poden observar amb prismàtics, i com muntar, posar en estació i observar amb telescopis. En les dues últimes sessions, els i les participants han portat els seus propis telescopis per poder conéixer millor i optimitzar el seu funcionament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari