Martínez Dalmau insta al Govern a prolongar sis mesos la suspensió dels procediments de desnonament

La proposta inclou la regularització del preu del lloguer i establir mecanismes amb la Sareb per a posar habitatges a la disposició de les diferents administracions públiques

Martínez Dalmau insta al Govern a prolongar sis mesos la suspensió dels procediments de desnonament
27/05/2020 -

El vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha enviat una carta al ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, en la qual li demana que “la suspensió dels procediments de desnonament i dels llançaments per a llars vulnerables sense alternativa residencial, previst després de la finalització de l’estat d’alarma, es prolongue durant sis mesos més per als supòsits contemplats en la normativa vigent, puix que resulta previsible que els indesitjables efectes econòmics de la COVID-19 persistisquen, almenys, durant aquest període”.

El vicepresident ha explicat que “sis mesos més suposaran un any de seguretat i, per tant, de tranquil·litat per a aquelles persones de la Comunitat i de la resta d’Espanya que seran desnonades”. Es tracta, ha dit, d’abordar aquest nou problema de manera eficaç, i per a fer efectiu de manera permanent el dret a un habitatge digne i adequat.

Així mateix, Martínez Dalmau proposa al ministre “la consecució d’un acord estatal en matèria d’habitatge que garantisca els drets socials, blinde i remarque els serveis públics i impulse les mesures necessàries per a la transició ecològica i la sostenibilitat ambiental”.

Un acord estatal que, segons ha destacat Martínez Dalmau, hauria de contemplar “la regulació immediata dels preus del lloguer, implementant les actuacions necessàries per a posar fre a les pujades abusives de preus que tenen lloc en determinades zones tensionades, al mateix temps que s’adopten mesures per a evitar els possibles efectes de contracció de l’oferta d’habitatge en lloguer”.

També, segons Martínez Dalmau, hauria d’establir els mecanismes de col·laboració necessaris amb la Societat de Gestió d’Actius procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb), per a “posar a la disposició de les diferents administracions públiques els habitatges que conformen la seua cartera i, així, poder dedicar-les al lloguer social”.

D’eixa forma, segons ha subratllat, “la ciutadania podria obtenir algun benefici dels rescats bancaris duts a terme per part de l’Estat, davant l’absència de perspectives immediates de recuperació de l’invertit per aquest en les entitats de crèdit i davant la participació del 45% que posseeix el Fons Reestructurat d’Ordenació Bancària en aquesta entitat”.

L’acord estatal hauria d’incloure, a més, l’articulació de noves mesures de suport a les administracions autonòmiques i locals per a l’adquisició d’habitatges amb destinació al lloguer social, mitjançant l’aprovació d’un Pla Estatal per a l’Adquisició d’Habitatge, la defensa de la funció social de l’habitatge i l’impuls a la rehabilitació d’habitatges, edificis i la renovació urbana com a motor de la reconstrucció verda.

Finalment, ha traslladat al ministre el suport i col·laboració de la Generalitat per a afrontar els reptes d’aquesta nova etapa de reconstrucció.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari