Dia de Sant Pere en el Grau 2023: Mascletà, tombet de bou i processó marítima en honor al patró

Les festes de Sant Pere del Grau celebren hui el seu dia més especial amb diversos actes, entre ells la tradicional processó marítima

Dia de Sant Pere en el Grau 2023: Mascletà, tombet de bou i processó marítima en honor al patró

El Grau celebra aquest dijous el seu dia més marcat en el calendari: el Dia de Sant Pere 2023. Després de diverses setmanes d’activitat intensa, que ha augmentat en els últims dies, les festes de Sant Pere es viuran hui amb mascletà, missa, tradicional tombet de bou monumental i les tradicionals processons per a honrar al patró, on colles, veïnes, veïns i visitants es bolcaran.

La jornada arranca a les 08.00 hores amb la diana i despertà a càrrec de la Unió Musical del Grau, que seguirà a les 09.00 hores amb els Doçainers i tabaleters del Grau. A les 12.00 hores serà la missa pontifical en honor a Sant Pere en la seua parròquia, presidida pel bisbe de la Diòcesi de Segorbe-Castelló, Casimiro López.

En finalitzar, Pirotecnia Peñarroja dispararà una gran mascletà al carrer de la Sardina, que anirà acompanyada del volteig general de campanes a càrrec dels campaners. A les 14.00 hores arrancarà el tradicional tombet de bou monumental en la plaça Miquel Peris i Segarra.

A la vesprada, a les 19.30 hores, començarà l’Ofrena de flors a Sant Pere, que partirà de la Tinença d’Alcaldia i recorrerà el passeig Buenavista, avinguda del Port i el carrer Churruca, fins a l’Església de Sant Pere.

I a les 20.30 hores serà l’especial processó marítima en honor al patró. El recorregut partirà de l’Església de Sant Pere i recorrerà el carrer Churruca, l’avinguda del Port, el carrer Treballadors de la Mar i el moll del Port, fins a arribar a la dàrsena pesquera, on es dispararà un castell de focs artificials a càrrec de Pirotècnia Peñarroja.

Encara que la festa en les colles estarà tant després del dinar popular com durant la vesprada i nit, un dels plats forts de la programació per al Dia de Sant Pere serà l’actuació de l’orquestra Avinguda Sud, organitzada per la comissió de festes i patrocinada per Creavents, que serà a les 00.00 hores al carrer Treballadors de la Mar.

Castelló viurà així un dels dies més importants de les seues festes, que continuaran en el Grau els pròxims dies. Les paelles, el concurs taurí o la tradicional torrà de la sardina seran aquest divendres 30 de juny, mentre que el cap de setmana es podrà gaudir de macrodiscomòbils, correfocs, concerts i cercaviles emmarcades en l’extensa programació de les festes de Sant Pere del Grau 2023.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari