Diputació amplia el seu Pla Wifi-135 de connexió gratuïta a Internet

Diputació amplia el seu Pla Wifi-135 de connexió gratuïta a Internet
11/03/2019 -

La Diputació de Castelló amplia el seu Pla Wifi-135 de connexió gratuïta a Internet per a consolidar aquest recurs com una font d’oportunitats socials, econòmiques i turístiques per al món rural castellonenc. Així, aquesta iniciativa ideada per Javier Moliner dins de la seua aposta per implementar totes aquelles iniciatives i polítiques que afavorisquen la consolidació de la població a l’interior de la província amb el seu programa estratègic #Repoblem, el Govern Provincial ha augmentat en aquest primer trimestre de l’any un 25% els punts servei de connexió fins a aconseguir els 521 i un 10% els municipis beneficiaris, que ja són 112. “Pobles xicotets de la província que ja poden oferir als seus veïns i visitants una ràpida connexió a internet a cost zero per a complementar els innombrables encants que atresoren”.

Així ho ha destacat el diputat responsable de l’Oficina Tècnica, Anaven Pauner, després de donar a conéixer que aquest innovador servei ha aconseguit la seua cobertura rècord prestant servei especialment en el món rural de la província. “Aquest augment demostra que es tracta d’una iniciativa útil per a igualar les oportunitats en tot el territori però sobretot perquè les localitats que per la seua situació geogràfica disposen d’escassa connectivitat puguen enriquir la seua oferta turística i que internet no es convertisca en un problema”, ha argumentat Pauner.

No en va, el diputat responsable del projecte ha volgut ressaltar el potencial de la tecnologia en “el desenvolupament de noves oportunitats en el nostre territori. Hem de dotar als nostres pobles de les millors comunicacions a través dels mitjans tecnològics per a sumar competitivitat al nostre territori”.

És per això que Pauner ha posat l’accent en l’impacte que aquesta iniciativa està tenint “a l’hora de dotar de millors serveis als pobles de zones d’interior de Castelló permetent que els seus usuaris, tant residents com visitants, puguen connectar-se a la banda ampla i navegar a 20Mps, deu vegades més ràpid que fins a l’arribada d’aquesta innovadora eina”.

Un estalvi del 51% del cost d’aquest servei

D’acord a la màxima del Govern Provincial d’aplicar l’eficiència en la gestió en cadascuna de les seues iniciatives, la Diputació estalviarà un 51% de la inversió que fins ara realitzava per aquest servei. Incloent millors prestacions als municipis i usuaris la Diputació destinarà aquest 2019 un total de 227.284,61 euros, un 51% menys que en l’edició anterior quan li va suposar 462.840 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari