Diputació demana als ciutadans que prenguen precaucions per a previndre els incendis forestals

El diputat de Bombers, Abel Martínez, destaca el treball realitzat pels professionals en l’actual campanya estival, però insta als ciutadans a “no abaixar la guàrdia”

Diputació demana als ciutadans que prenguen precaucions per a previndre els incendis forestals
13/08/2019 -

El diputat provincial de Bombers, Abel Ibáñez, ha enaltit avui el treball que desenvolupa el Consorci Provincial per a prevenir i sufocar els incendis forestals a les comarques castellonenques i, encara que destaca el bon balanç en el qual portem de campanya estival, insisteix que en temes com el del foc “mai cal abaixar la guàrdia”.

Sobre aquest tema, les dades actualitzades parlen d’un total de 146 incendis en la present campanya, que encara que pel que fa a les dades suposa un 35 per cent més d’actuacions que en 2018, en termes d’afecció en superfície cremada és de “poca incidència” pel que fa a hectàrees cremades. Per aquest motiu ressalta el treball que realitzen bombers professionals, forestals i voluntaris al llarg de la província.

Amb tot, Abel Ibáñez recorda que “encara queda estiu per davant, hi ha dies a escala climatològica complicats, com el passat cap de setmana, i ningú es pot confiar”, per la qual cosa reclama a la ciutadania que “siga prudent, que no es confie i que extreme les precaucions”.

La preocupació de la Diputació de Castelló pels incendis forestals és màxima. Per aquest motiu aquests dies s’estan realitzant visites als parcs professionals per a conéixer de primera mà les seues necessitats. Aquest és el cas de l’àrea operativa de la Plana Alta, a Orpesa, que ha comptat amb la presència del president de la Diputació, José Martí, acompanyat pel mateix Abel Ibáñez i per l’alcaldessa de la localitat, la també diputada provincial María Jiménez.

José Martí ha destacat “l’excel·lent treball que realitzen els bombers d’un consorci que és, sens dubte, un referent en l’àmbit nacional”. Martí subratlla per això la seua labor diària, destacant que, “amb una província amb una superfície forestal tan extensa com la de Castelló, això obliga a extremar les precaucions, per descomptat durant tot l’any, però especialment els mesos d’estiu”.

L’àrea operativa de la Plana Alta presta assistència a un total de 12 municipis: Benicàssim, Benlloch, Borriol, Cabanes, Orpesa, La Pobla Tornesa, Sant Joan de Moró, Torreblanca, Torre d’en Domènec, La Vall d’Alba, Vilafamés i Vilanova d’Alcolea. Amb una població censada de 52.500 habitants, durant l’any passat es van atendre 617 serveis. En el que va de 2019 la xifra s’eleva a 341.

El personal consta d’un cap de parc, cinc caps de torn, cinc caps i 25 bombers. L’àrea operativa de la Plana compta amb sis vehicles, a més d’una barca i una moto per a salvaments en el mar. En funcionament des de 1993, les noves instal·lacions es van inaugurar en 1999.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari