Diputació impulsa el talent de les dones

Diputació impulsa el talent de les dones
04/03/2019 -

La Diputació de Castelló impulsa el talent de les dones de la província de Castelló com una de les més importants vies de desenvolupament de la província, realitzant durant tot l’any desenes d’activitats dirigides a fomentar l’activitat emprenedora de les dones castellonenques, especialment en els municipis de l’interior que compten amb menys recursos.

Així, el Govern Provincial ha treballat amb més de 480 dones castellonenques en l’últim any com a part del seu programa ‘Emprendre i Dirigir en Femení’. És a través d’aquesta iniciativa que articula multitud d’iniciatives dirigides a fomentar el reconeixement femení en la cultura empresarial així com superar obstacles específics quan s’aplica l’anàlisi de gènere perquè empresàries i emprenedores puguen fer créixer els seus projectes a favor del territori.

El diputat de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, ha explicat que “cada any ens superem en activitats i iniciatives que sorgeixen del contacte diari dels tècnics del servei amb les dones de tota la província, tant empresàries, emprenedores o demandants d’ocupació, tant dels municipis més xicotets com els més grans. La nostra màxima és que el talent de Castelló revertisca en riquesa i oportunitats per a la nostra província, i no deixar escapar gens d’aqueix talent, sense fixar-nos en el gènere, perquè impulsem la igualtat d’oportunitats”.

El diputat ha explicat que “de les 483 dones castellonenques a les quals hem pogut ajudar en l’últim any, 356 es trobaven en el moment de tindre un projecte emprenedor i 127 estan al capdavant d’un negoci”.

Cal tindre en compte que a més d’aquestes xifres, el programa ‘Emprendre i Dirigir en Femení’ recull altres actuacions com són les atencions personalitzades, seguiments, consultes informatives, facilitació de xarxes i contactes, suport a associacions, col·laboració amb altres entitats, informació sobre subvencions i convocatòries que s’atenen prèvia cita o mitjançant l’intercanvi de correus, telèfon o mailing.

Fomentant la igualtat i l’apoderament femení

Durant aquests primers mesos del 2019 la Diputació de Castelló ha dut a terme diversos cursos formatius dirigits a fomentar les bones pràctiques en matèria d’igualtat en les empreses de la província, mostrant diversos exemples molt ben valorats.

Un altre dels eixos temàtics dels cursos per a fomentar l’activitat de la dona emprenedora durant aquestes setmanes ha sigut el curs ‘Apoderament i lideratge per a dones. Apoderament personal i social, la superació de barreres persones, socials, empresarials i econòmiques’ desenvolupat per als pobles de l’interior a través del Cedeixes de Lucena.

Agata Ruiz de la Prada oobri la setmana d’actes de suport a la dona

Com es percep a través de la seua intensa activitat, el suport de la Diputació al talent femení va molt més enllà d’una data concreta i es manté constant durant tot l’any.

A partir de demà dilluns comença una intensa agenda d’actes vinculats al talent de la dona en la Diputació de Castelló amb motiu del Dia de la Dona el pròxim 8 de març. Les instal·lacions de la Diputació acolliran diverses sessions i iniciatives de diferents col·lectius, com demà dilluns, a les 19.30 hores, quan Agata Ruiz de la Prada intervindrà en el col·loqui organitzat per la Fundació Caixa Castelló. Després seguirà la Jornada ‘Dones en el sector públic’ el pròxim dimarts 5 de març o la presentació el pròxim dimecres 6 de la campanya “Dona i Esport“, que desenvoluparà amb Patricia Campos en els centres educatius de la província.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari