La Diputació recolzarà amb 120.000 euros una investigació per a combatre malalties i plagues en cultius mediterranis

Segons el president Martí, es tracta de la segona fase d’un projecte iniciat en 2020 per a modernitzar l’agricultura castellonenca, que tindrà continuïtat en 2022

La Diputació recolzarà amb 120.000 euros una investigació per a combatre malalties i plagues en cultius mediterranis
09/03/2021 -

La Junta de Govern de la Diputació de Castelló aprovarà demà dimecres una subvenció de 120.000 euros per a finançar la segona fase d’un projecte d’investigació de la Universitat Jaume I (UJI) sobre eines innovadores per a combatre biològicament plagues i malalties en cultius mediterrani. Es tracta d’una línia d’investigació amb la qual es pretén millorar la resistència de cítrics, olives i tomaques, que s’articula a partir de l’estudi de la interacció entre aquestes plantes i els organismes beneficiosos per al sòl, l’ús de compostos naturalment presents en la planta (metabòlits i pèptids) i l’ús de l’Àcid Ribonucleic (ARN) d’interferència expressats pels microorganismes beneficiosos i produïts sintèticament. a les principals plagues i malalties. També contempla l’adquisició de centrífuga per a continuar equipant el laboratori P2 de la pròpia universitat, en el qual a més es podran escometre investigacions relacionades amb bacteris i virus.

L’aprovació d’aquest conveni per valor de 120.000 euros dóna continuïtat a la col·laboració iniciada en 2020 amb una subvenció de 80.000 euros, que eleva l’aportació de la Diputació fins als 200.000 i, segons el calendari previst, s’ampliarà en 2022 amb una tercera fase.

Segons el president Martí, es tracta d’un projecte en el qual la Diputació té posades grans esperances «perquè pensem que el futur està en la ciència i la investigació i aquesta és una iniciativa que pot resultar de gran utilitat per als nostres agricultors perquè els pot ajudar a fer més rendibles les seues explotacions agràries”. A més, «ens brinda l’oportunitat d’exportar la investigació que es realitza en aquesta terra i el coneixement que es deriva d’aquesta».

Per part seua, el diputat de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, ha incidit en la importància del projecte, que s’ha concebut «per a modernitzar el camp de la província de Castelló a partir de l’erradicació de les plagues i malalties que habitualment ataquen als nostres cultius”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari