La Diputació inverteix 15.000 euros per a divulgar els Objectius de Desenvolupament Sostenible entre la ciutadania

La institució i el Fons Valencià per la Solidaritat signen un conveni de col·laboració per a desenvolupar un projecte d’educació per al desenvolupament In/Sostenible en els municipis d’Almenara, Viver, Benassal, Benicarló, Montanejos i Castelló de la Plana

La Diputació inverteix 15.000 euros per a divulgar els Objectius de Desenvolupament Sostenible entre la ciutadania
08/07/2021 -

La Diputació de Castelló i el Fons Valencià per la Solidaritat han signat un conveni de col·laboració per a desenvolupar en 6 municipis de la província (Almenara, Viver, Benassal, Benicarló, Montanejos i Castelló de la Plana) la segona edició el projecte d’educació per al desenvolupament “In/Sostenible. Territorialitzant els ODS a la província de Castelló”. Aquest projecte, que suposa una inversió total de 18.914,63 euros, dels quals la Diputació de Castelló aporta 15.000 euros, té com a finalitat divulgar els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 entre la ciutadania dels municipis participants. En la signatura del conveni de col·laboració han participat el President de la Diputació de Castelló, José Martí; la vicepresidenta de la Diputació de Castelló, Patricia Puerta; el President del Fons Valencià per la Solidaritat i regidor de Benestar Social i Recursos Humans de l’Ajuntament de Vila-real, Álvaro Escorihuela; el membre de la Junta Executiva del Fons i Alcalde de Nules, David García; i el gerent del Fons, Esteve Ordiñana.

Per al president de la Diputació, José Martí, “aquest conveni que acabem de rubricar és del tot pertinent perquè els ODS no és que siguen el futur, són el present, una nova manera de viure que necessàriament hem d’adoptar i sobre la qual cal realitzar molta pedagogia en el conjunt de la població, amb especial atenció, als segments més joves”. En la seua opinió, “tots hem de conscienciar-nos que el nostre món serà sostenible, o no serà, així de senzill”.

Respecte a les diferents activitats que es desenvoluparan en les localitats participants es troba l’exposició “In/Sostenible: Un camí cap a la sostenibilitat”, dirigida al públic en general i que té com a objectiu acostar els ODS a la població, aprofundint en el ODS 12: Producció i consum responsables, i el contacontes “Buscarem un tresor”, activitat oberta i dirigida a les famílies i públic infantil amb la finalitat de sensibilitzar i conscienciar sobre la necessitat i urgència de canviar els hàbits rutinaris i la forma de consum per no acabar amb el planeta. També, els diferents centres educatius d’aquests municipis podran acollir el taller didàctic “Sóc conscient de quin consum faig” per a acostar els ODS, sensibilitzar sobre la situació del planeta i oferir alternatives per a realitzar una producció i consum més sostenibles.

Castelló de la Plana

D’altra banda, a la ciutat de Castelló de la Plana es durà a terme, el 23 de setembre de 2021, una jornada formativa, dirigida a representants públics, personal tècnic dels municipis, equip docent de centres educatius, membres de ONGD i altres entitats de la província. L’activitat comptarà amb diferents ponents de reconegut prestigi i tractarà l’Agenda 2030, amb especial incidència sobre el ODS 12: Producció i consum responsables.

El President del Fons Valencià per la Solidaritat, Álvaro Escorihuela, ha assenyalat “la importància de col·laborar per a objectius comuns i de gran importància per al present i futur de la societat”, expressant també “l’envergadura, qualitat i incidència en la població del projecte “In/Sostenible per a aportar cap a un desenvolupament sostenible i just”. Per part seua, la vicepresidenta de la Diputació, Patricia Puerta, ha valorat el treball del Fons Valencià “com a instrument de treball i sensibilització cap a la solidaritat i un desenvolupament sostenible i just en matèria social, ambiental i econòmica”. També ha destacat que el nou conveni de col·laboració signat amb el Fons “enforteix l’alineament de la província de Castelló amb els ODS i l’Agenda 2030”.

El Fons Valencià per la Solidaritat, l’associació municipalista valenciana de cooperació internacional al desenvolupament

El Fons Valencià és l’associació d’entitats locals de la Comunitat Valenciana que té com a objectius realitzar i finançar projectes de cooperació internacional i d’educació per al desenvolupament, amb les aportacions econòmiques que cada any fan els seus socis (ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana). Actualment, el Fons compta amb 127 entitats locals valencianes sòcies (118 ajuntaments i 9 mancomunitats), de les quals 12 pertanyen a la província de Castelló (11 ajuntaments i 1 mancomunitat), i concentra les seues actuacions de cooperació descentralitzada a l’Equador, Bolívia i El Salvador, així com en països en situacions d’emergència. Així mateix, realitza projectes de sensibilització cap a un desenvolupament humà, equitatiu, just i sostenible entre la població de les entitats locals sòcies del Fons, i a la ciutadania valenciana en general.

La relació entre els municipis del Sud i el Fons ve donada per la participació municipalista i descentralitzada en polítiques de cooperació per al desenvolupament social i econòmic, amb la col·laboració en projectes nascuts de les necessitats concretes i locals, i sol·licitats pels mateixos municipis o a través de contraparts, com per exemple les ONGD. La participació en els projectes de cooperació sempre té com a objectius, de totes les parts col·laboradores, el respecte cap a la cultura local i l’absorció mútua de coneixements i experiències.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari