La Diputació acosta les oportunitats de la UE als emprenedors de la província

El Govern Provincial congrega en una jornada de treball a més d’un centenar d’emprenedors de 41 municipis de la província

La Diputació acosta les oportunitats de la UE als emprenedors de la província
16/04/2019 -

La Diputació de Castelló acosta les oportunitats de la Unió Europea als emprenedors de la província a través de la seua oficina informativa Europe Direct. Així, el Govern Provincial ha congregat hui a més de 150 emprenedors de 41 municipis castellonencs en la jornada de treball ‘Emprenedoria: ajudes, formes jurídiques i mobilitat europea’ dirigida. Les diferents sessions de la jornada de hui s’han dirigit a exposar i debatre sobre les formes jurídiques d’empresa més comunes per les quals pot optar una persona emprenedora o una empresa que vulga realitzar un canvi de forma jurídica.

L’objectiu ha sigut proporcionar als assistents una visió global de quines són aqueixes formes per les quals poden optar, exposar les característiques, avantatges i inconvenients, tràmits de constitució i marc legal, així com els recursos, ajudes i subvencions de cadascuna d’elles. A més, s’ha realitzat també la presentació del programa Erasmus Jóvens Emprenedors, com a eficaç recurs d’emprenedoria per als més joves.

El diputat de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, ha assegurat davant els emprenedors i autònoms assistents, que “volem que pugueu aprofitar tots els recursos a la vostra disposició per a constituir una empresa de futur que continue generant noves oportunitats en la nostra terra. Tots tenim clar que una empresa que només pense en clau local no té molt futur, i que hem de ser conscients de la mobilitat, de la globalitat, i en aqueix camí així com en tots els que necessiteu per a continuar assessorant-vos en aquesta tasca tan sacrificada que és l’emprenedoria estarà la Diputació”.

En aqueix sentit, i incidint específicament en el contingut de la jornada de hui, Aguilella ha explicat que “el treball que farem hui us permetrà resoldre aqueixos dubtes que es presenten a l’hora de posar en marxa un negoci, sobre quina és la forma jurídica d’empresa més adequada per a aqueix tipus d’activitat. I és que tot depén de característiques que hui tractarem, com el tipus d’activitat, quina responsabilitat s’està disposat a assumir, de quants diners es disposa, si es col·laborarà amb socis o quantes persones participen en el projecte”.

Cal assenyalar que la jornada ha comptat amb la participació dels Centres Cedeixes de la Diputació, la Federació Valenciana d’Empreses Cooperatives de Treball Associat FEVECTA, la Federació d’Empreses Valencianes d’Economia Social FEVES, Expansión Franquícies i Programa Erasmus Jóvenes Emprenedors. Cal tindre en compte que l’Erasmus per a Joves Emprenedors és un programa d’intercanvis transnacionals que ofereix a emprenedors novells i persones que desitgen crear una empresa l’oportunitat d’aprendre d’empresaris experimentats que dirigeixen petites empreses en altres països participants.

Un complet programa d’activitat

Durant el desenvolupament d’aquesta jornada intensiva desenvolupada en el Palau Provincial, els professionals dels Centres Cedeixes han tractat les ajudes i recursos gratuïts per a muntar un negoci i han aprofundit en la figura de l’autònom enfront de les societats: característiques, avantatges i inconvenients. Subvencions per a autònoms i Societats amb convocatòria oberta.

La Federació Valenciana d’Empreses de Cooperatives de Treball Associat ha tractat la figura de la cooperativa de treball, amb les diferències que presenten enfront de les empreses de capital.

La Federació d’Empreses Valencianes d’Economia Social ha presentat la federació, les societats Laborals i els avantatges de les Societats Laborals (Règim fiscal, enquadrament en la Seguretat Social, Ordre d’ajudes).

Per part seua, en el tema d’expansió de franquícies, la jornada ha aprofundit en què és una franquícia. Avantatges del model franquícia en relació a altres formats, condicions d’una franquícia, cànon d’entrada, Royalti, Contracte, etcètera.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari