La Diputació de Castelló forma un miler de persones en reanimació i en l'ús de desfibril·ladors

La vicepresidenta Patricia Puerta considera “elemental” l’ensenyament de pràctiques de suport vital bàsic perquè augmenten la supervivència de les persones que pateixen paredes cardíaques

La Diputació de Castelló forma un miler de persones en reanimació i en l'ús de desfibril·ladors
02/11/2020 -

La Diputació de Castelló ha format durant tot el mes d’octubre més d’un miler de persones perquè sàpiguen com reaccionar davant una parada cardíaca en la via pública. Més concretament, la formació ha anat destinada a ensenyar com s’utilitzen els més de 200 desfibril·ladors que la institució provincial té repartides de nord a sud del territori, els quals han demostrat ser molt eficaços a l’hora de salvar vides. El curs ha estat dirigit a personal no sanitari, mostrant així l’interés de la Diputació per aconseguir una província cardiològicament protegida.

La vicepresidenta i diputada de Benestar Social, Patricia Puerta, ha considerat “elemental” l’ensenyament de pràctiques de suport vital bàsic perquè “si actuem de forma precoç estem augmentant fins a un 50% la supervivència dels i les pacients”.

Parlant de xifres, la formació s’ha realitzat en totes les comarques de la província per a donar, així, servei a la pràctica totalitat de la població de Castelló. No obstant això, Puerta ha incidit que s’ha posat especialment interés en l’interior provincial, ja que els seus municipis són els que més lluny es troben dels centres hospitalaris “i és on més necessària es fa l’actuació preventiva”. En tot cas, ha reiterat que “no es tracta de substituir cap metge, sinó de guanyar uns minuts vitals que poden salvar la vida a una persona”.

“Amb aquest curs, sumat a la instal·lació dels desfibril·ladors en edificis públics de la província, estem contribuint a millorar el benestar de les nostres veïnes i veïns de l’interior, i el que és més important, estem donant-los els mateixos serveis que gaudeixen a les comarques litorals. És una qüestió d’igualtat”, ha dit la vicepresidenta.

La formació ha constat de quatre mòduls i ha estat impartida per professionals en la matèria. A la seua finalització s’ha fet entrega d’un certificat oficial i el carnet d’ús de desfibril·ladors. Moltes de les persones participants l’han cursat per a renovar la seua acreditació, que té una vigència de dos anys. Patricia Puerta ha valorat “la bona resposta de la gent, tant de ciutats grans com de molt xicotetes, moltes d’elles interessades per primera vegada per ampliar coneixements que els permitisquen ajudar la seua comunitat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari