Diputació i Generalitat reforcen la col·laboració per a millorar l'eficiència dels seus serveis

Altre dels aspectes en els que es vol incidir aquesta legislatura és solucionar qüestions de competència impròpies de l’administració castellonenca

Diputació i Generalitat reforcen la col·laboració per a millorar l'eficiència dels seus serveis
31/01/2020 -

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, i el secretari autonòmic de Promoció Institucional i Cohesió Territorial de la Generalitat, Alfred Boix, han mantingut aquest matí a València una reunió per a continuar avançant en la necessària coordinació entre totes dues institucions amb l’objectiu de racionalitzar serveis, evitar duplicitats, analitzar les competències de totes dues administracions i, en definitiva, “anar de la mà per a millorar l’eficiència dels serveis al ciutadans”.

Martí, acompanyat en la reunió pels diputats provincials Santiago Agustí, Ximo Huguet i Ignasi Garcia, ha recordat que, ja en la seua presa de possessió del passat mes de juny, es va reafirmar en què “un dels aspectes fonamentals per a aquesta nova Diputació anava a ser la coordinació amb la Generalitat, perquè és fonamental totes les administracions públiques al servei del ciutadà tinguen una coordinació contínua i constant per a desenvolupar serveis i drets de ciutadania”.

Per al president de la institució provincial, “és una alegria veure com el secretari autonòmic, Alfredo Boix, tinga també en la coordinació una de les seues metes, perquè queda clar que els dos el tindrem com a línia estratègica”.

Al seu judici, no es tracta només de paraules, sinó de fets ja concrets “que s’han vist plasmats en els pressupostos que hem aprovat en la Diputació de Castelló”. L’exemple més clar el del Fons de Cooperació Municipal, “perquè per primera vegada hem posat 5,6 milions per als pobles”. Per a José Martí, aquesta era una demanda històrica que permetrà que els nostres ajuntaments, dels més grans als més xicotets, puguen fer ús de uns fons incondicionats, que suposarà els ajuntaments, que ja són majors d’edat, decidisquen a quins serveis volen destinar aqueixos diners”.

Calendari

És una primera reunió s’ha posat damunt de la taula la necessitat d’establir un calendari per a parlar de temes concrets, com continuar reforçant les polítiques de suport al món rural, la concertació amb els municipis o avançar en temes històrics com les competències impròpies que continua assumint la Diputació tant en el Consorci Hospitalari Provincial de Castelló com en el complex socioeducatiu de Penyeta Roja.

Per part seua, el secretari autonòmic de Promoció Institucional i Cohesió Territorial ha destacat la satisfacció pel desenvolupament de la reunió, “en la qual ens hem emplaçat a continuar treballant de manera coordinada amb el repte de millorar l’eficàcia i eficiència dels serveis públics de cara als ciutadans de Castelló”.

Alfred Boix ha volgut destacar el “tarannà” del president de la Diputació Provincial, que al seu judici permet afrontar amb il·lusió els objectius marcats per totes dues institucions “i començar a establir un calendari en el qual anar concretant avanços en temes de polítiques socials, educatives o hídriques durant la present legislatura”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari