La Diputació col·labora en l'adquisició d'un vehicle de transport adaptat per al centre de dia de malalts mentals

L’àrea de Benestar Social ha invertit 20.000 euros en la compra d’una furgoneta per a portar als usuaris d’Afdem a les activitats que desenvolupa fora de la seua seu

La Diputació col·labora en l'adquisició d'un vehicle de transport adaptat per al centre de dia de malalts mentals
24/11/2020 -

La Diputació de Castelló ha possibilitat l’adquisició d’un vehicle per a facilitar el transport de les persones usuàries del centre de dia de l’Associació de Familiars de Malalts Mentals (Afdem) de Castelló. En total, la institució ha destinat 20.000 euros en la compra de la nova furgoneta, que té una capacitat màxima de nou persones.

La vicepresidenta i també responsable de l’àrea de Benestar Social, Patricia Puerta, ha comprovat in situ la bona dotació de l’automòbil junt amb l’equip directiu del centre, dirigit per Juan José Migallón, qui ha traslladat a Puerta i a tots la institució les gràcies a la institució per invertir en el futur i en la millora de la qualitat de vida “de les persones que més ens necessiten”.

Segons ha explicat la vicepresidenta, gràcies als fons de la Diputació “farem que a partir d’ara les famílies de les persones beneficiàries del centre ja no hagen de fer-se càrrec del transport ni de buscar un mitjà alternatiu en cas de no poder portar els seus fills, filles o familiars a les activitats socials i formatives que organitza Afdem fora de la seu perquè a partir d’ara s’encarregarà la pròpia associació”, ha explicat Puerta.

L’estrena d’aquest nou servei s’ha efectuat amb els viatges d’anada i tornada a les hortes on Afdem està portant a terme el seu pioner programa de teràpies hortícoles, en el qual aprenen, a través del treball de cultius, a ser més autònoms i independents de les seues famílies i que puguen fer-se un lloc en el món laboral. Altres activitats que du a terme l’agrupació fora del centre de dia són la natació i el senderisme.

L’adquisició d’aquest vehicle també té una altra finalitat molt important, com és poder aproximar Afdem a les zones d’interior, on l’associació encara no hi té presència. Puerta ho veu com “un pas positiu” perquè això permetrà estendre’s a un territori on també hi ha incidència de les malalties mentals i que, per tant, també necessita una atenció i serveis especialitzats”.

TOT EL SUPORT EN MATÈRIA D’INCLUSIÓ SOCIAL

La Diputació de Castelló també ha transferit aquest 2020 a Afdem la quantitat de 7.990 euros via subvenció per concurrència competitiva per a desplegar un programa de formació, investigació i sensibilització en salut mental. Segons conten des del col·lectiu, el treball se centra en la potenciació en els i les usuàries del centre de les seues capacitats i habilitats perquè puguen viure i relacionar-se amb la comunitat de la manera més autònoma i digna.

Afdem és un col·lectiu que treballa a millorar la qualitat de vida de les persones amb malalties mentals tot potenciant la inserció laboral del col·lectiu, maximitzant la seua autonomia personal i assessorant les famílies de les persones afectades.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari