La Diputació estudia deduccions fiscals al sector de la ceràmica per a afiançar la recuperació econòmica

La institució valorarà la reducció del tram provincial de l’IAE “com a gest de confiança” davant la indústria

La Diputació estudia deduccions fiscals al sector de la ceràmica per a afiançar la recuperació econòmica
21/07/2021 -

L’equip de govern de la Diputació de Castelló valorarà una possible baixada del tram provincial de l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE) a les empreses taulelleres. És el compromís adquirit pel president, José Martí, amb la cúpula de les patronals ceràmiques, amb qui s’ha reunit aquest matí a Palau per a abordar les necessitats del sector de cara al futur. En la trobada ha estat present el representant Jurídic d’Ascer, Oscar Gaspar, el secretari general d’Anffecc, Manolo Breva, i el secretari general d’Asebec, Juan José Martínez, i el diputat d’Hisenda, Santiago Agustí.

Aquesta proposta de rebaixa del tipus impositiu és una exigència de la indústria taulellera degut a l’escalada contínua dels preus de la llum i el gas i l’encariment dels costos de transport per via marítima. Des de la Diputació, José Martí ha recollit el guant de la patronals i ha assegurat que “s’estudiarà la seua inclusió en els pressupostos de 2022″.

Per al president es tracta “d’un gest de confiança” davant el sector “que està tirant del carro de la recuperació econòmica a Castelló“. Si es parla de xifres, a dia de hui només la ceràmica ocupa més de 15 mil persones de forma directa i 80 mil indirectament i representa el 40 per cent del PIB provincial.

El responsable d’Hisenda ha explicat que s’analitzaran tots els números perquè aquesta mateixa deducció, que suposarà una minva dels ingressos de la Diputació, no siga incompatible amb la posada en marxa dels projectes que queden pendents d’ací a final de la legislatura.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari