Diputació destinarà 14 milions d'euros per a cuidar dels recursos naturals de la província i avançar en la transició ecològica

Diputació destinarà 14 milions d'euros per a cuidar dels recursos naturals de la província i avançar en la transició ecològica
26/12/2020 -

La Diputació de Castelló apostarà en 2021 per impulsar les polítiques “que facen del desenvolupament sostenible un dels grans eix de la institució, no sols per a l’any que ve sinó de cara a la planificació futura”. Així ho ha manifestat el president, José Martí, a l’hora de posar en valor un dels quatre grans eixos dels pressupostos “ReactivemCastelló 2021”, el denominat “Fer Més Sostenible Castelló”, que contemplen actuacions per valor de 14 milions d’euros.

El president de la Diputació ha destacat la importància de l’aprovació en el ple del passat 15 de desembre, amb els vots a favor de PSPV, PP, Compromís i Ciutadans, del pressupost de la institució per a 2021, uns comptes que recullen un import global de 168,3 milions d’euros, 20 milions més que en el present exercici.

José Martí ha subratllat que “el desenvolupament sostenible no és una opció, és una obligació, i aquesta Diputació el té clar”. Per aquest motiu s’han preparat uns comptes econòmics “amb l’objectiu de no deixar a ningú arrere en la transició ecològica, augmentar l’eficiència hídrica de la província, avançar en la recollida selectiva i en l’eficiència energètica, a més de cuidar els nostres recursos naturals”, ha recalcat José Martí, qui ha enaltit el treball realitzat en aquest sentit l’àrea coordinada pel diputat Ignasi Garcia.

El pressupost compta amb quatre eixos principals: ‘Reconstruir Castelló’, amb 37,4 milions; ‘Impulsar Castelló’, amb 32,5; ‘Protegir Castelló’, amb 11 milions, i ‘Fer Més Sostenible Castelló’, amb 14 milions.

Aquest quart bloc està distribuït en quatre plans. D’una banda, el ‘Pla Reactivem Aigua’, que contempla uns 9,2 milions d’euros per a implementar diferents mesures que augmenten l’eficiència en tot el relatiu a les reserves d’aigua i per a continuar amb les inversions necessàries per a mantindre i millorar les infraestructures de sanejament i depuració. D’ells, 7 milions per a actuacions i manteniment d’infraestructures de sanejament i depuració i 2,2 milions per a un pla d’eficiència hídrica que inclou la implementació del Pla Provincial Director de l’Aigua i la millora de la gestió municipal del Cicle integral de l’aigua.

El segon dels plans, ‘Pla Reactivem Residus’, contempla uns 3,2 milions d’euros destinats a millorar la seua gestió, amb 2 milions per al pla de recollida selectiva i 800.000 euros per a la implantació del Servei d’Educació. Al costat d’això, el ‘Pla Reactivem Energia’, amb 1,1 milions per a impulsar l’eficiència energètica. Finalment, l’eix Fer Més Sostenible Castelló’ recull el ‘Pla Reactivem Natura’. Cuidar i protegir el medi natural “és una obligació de present i de futur”, assenyala José Martí. Per a això es reserva una inversió de 560.000 euros, amb 350.000 euros en subvencions a ajuntaments per a fomentar la cura del medi natural i 70.000 euros en ajudes per a associacions que realitzen actuacions en el medi natural.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari