La Diputació renova les instal·lacions del centre de dia de Frater

Destina 45 mil euros a la reforma de les habitacions de la residència i a la renovació del dipòsit d’aigua

La Diputació renova les instal·lacions del centre de dia de Frater
10/08/2021 -

La Diputació de Castelló ha contribuït amb una aportació de 45 mil euros a millorar la qualitat de vida de les 70 persones amb discapacitat que, diàriament, reben atenció al ‘Maset de Frater’. Amb aquesta quantitat s’han pogut modernitzar part de les instal·lacions que l’entitat social disposa a l’avinguda dels Pins del Grau de Castelló.

La presidenta interina de la Diputació, Patricia Puerta, que ha visitat recentment el centre junt amb l’equip directiu, ha explicat que amb les obres s’ha pogut reestructurar i reformar el primer pis de l’edifici. Ara, les habitacions de les persones usuàries són més acollidores i, a més, s’ha establert un nou circuit d’evacuació en cas d’incendi. “Fins al moment la principal via d’eixida en situació d’emergència travessava una fora una habitació ocupada, el que podria obstaculitzar l’eixida. Ara això s’ha esmenat”.

Segons ha explicat Puerta, els treballs també ha fet possible la substitució del vell dipòsit d’aigua potable per un de nou. Al contrari del que passava amb l’anterior tanc, aquest disposa d’una accessibilitat adequada, amb el que es podran dur a terme les tasques de manteniment més sovint i amb un menor cost.

El cost global de la intervenció ha ascendit a 56 mil euros, dels quals la major part ha estat aportada per la Diputació de Castelló. Patricia Puerta ha volgut destacar el compromís de l’equip de govern de José Martí amb el tercer sector “i més especialment amb les persones en situació de vulnerabilitat”. En aquest sentit, Puerta ha incidit que, gràcies a la intervenció provincial, 70 usuàries i usuaris del complex “es beneficien des de ja mateix d’unes instal·lacions de primera i adaptades a la normativa”. Per a la presidenta interina “són necessàries aquestes accions” perquè “per a una institució com la nostra pot suposar poc però per a les persones que es beneficien suposa una millora increïble en el servei, en l’atenció que reben i en la seua qualitat de vida”.

La renovació del conegut com a ‘Maset‘ de Frater era un anhel de la comunitat usuària i s’ha fet quasi del tot possible en els últims anys gràcies a la col·laboració a tres bandes de la Conselleria de Polítiques Inclusives, l’Ajuntament de Castelló i la Diputació Provincial, que han aportat una quantitat similar per a avançar en la reforma del complex.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari