La Diputació aprova noves restauracions a Sucaina, Vilafamés i Vinaròs en el seu impuls al patrimoni com a actiu

El Govern Provincial recuperarà diversos documents, mapes i peces artístiques com a banderera de la recuperació patrimonial

La Diputació aprova noves restauracions a Sucaina, Vilafamés i Vinaròs en el seu impuls al patrimoni com a actiu
08/04/2019 -

La Diputació de Castelló ha aprovat en Junta de Govern noves restauracions de divers material cultural a Sucaina, Vilafamés i Vinaròs d’acord al seu impuls al patrimoni històric i cultural dels pobles com a font de dinamització turística i generació de noves oportunitats. Com a part d’aquest treball, el Servei de Restauració de la Diputació escomet actuacions tant en peces de material tèxtil com documental, llenços i escultures.

El vicepresident primer i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha explicat que “hem aprovat la restauració d’aquestes peces que s’incorporaran als tallers del Servei de Restauració com a part del treball que realitzen els professionals del servei de la Diputació. Són precisament la formació i talent d’aquests professionals els béns més preuats del servei que anualment recupera desenes de peces que vénen a sumar noves oportunitats i recursos als pobles”.

En aqueix sentit, Sales ha assegurat que “valorar la cultura dels nostres pobles és també conservar, recuperar i donar a conéixer totes les peces antigues que tenen tant per dir de l’origen i esdevenir dels nostres municipis”.

Cal assenyalar que a més de la quinzena de peces que s’incorporaran pròximament als tallers de restauració, s’ha aprovat també l’assessorament en la intervenció de diversos llibres de l’arxiu municipal de Benicarló, açò com la intervenció en documentació afectada per les pluges en l’arxiu d’aquest municipi.

Restauració de diversos llibres i mapa de Zucaina

Els documents a restaurar de Sucaina són els més antics d’aquestes recents incorporacions al treball del servei de Restauració de la Diputació. Així, es tracta d’un mapa del municipi de 1911, el llibre de la Cort de Sucaina de 1573-80, un llibre manuscrit de la Vila de Sucaina del pagament a la Senyoria de 1592-1640, Llibre d’Almodí Pío o Mont de Pietat del blat 1636-1789, capítol i ordenacions del padró municipal de 1810, Ordres Reals 1791-1797 i llibre d’arrendaments i regalies 1813-1850.

Quatre llibres de baptismes de Vinaròs

La documentació a restaurar de Vinaròs es correspon amb quatre llibres de baptisme dels següents períodes: 1780-1795; 1870-1878; 1886-1892, i 1893-1898.

Quatre obres del Museu MACVAC de Vilafamés

La restauració de quatre obres del Museu MACVAC de Vilafamés ve a completar aquestes noves incorporacions al treball de recuperació patrimonial de la Diputació. Es tracta de l’equip Realitat, Paisatge, Vista d’Alcázar de Toledo (1936), del cartell de Josep Renau El Gran Capital (1977), del linòleum de Manuela Ballester Mujeres Españolas i un últim de Jorge Ballester sense títol, de 1984.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari