La Diputació dona suport al sector de la trufa amb 10 mil euros per a la celebració de fires promocionals

Desenvolupament Rural destina 10 mil euros a la promoció d’aquest preuat producte local perquè es convertisca en un important pol de dinamització econòmica de l’interior

La Diputació dona suport al sector de la trufa amb 10 mil euros per a la celebració de fires promocionals
31/08/2021 -

L’àrea de Desenvolupament Rural de la Diputació de Castelló concedirà 10 mil euros en subvencions a municipis per a la celebració de fires gastronòmiques en torn la trufa negra. És la primera vegada que des de la institució provincial es convoca aquesta línia d’ajudes en règim de concurrència competitiva, seguint així els principis de publicitat, concurrència lliure i transparència que la Nova Diputació ve aplicant progressivament per damunt de les concessions directes. Com a forma d’impulsar la seua celebració a l’interior es destinaran més recursos a les localitats que compten amb menys de 500 habitants.

Amb això, la Diputació ambiciona convertir la tòfona en un dels emblemes de la gastronomia provincial i aprofitar-ho per a dinamitzar econòmicament els pobles més menuts de Castelló. Des de Desenvolupament Rural, el seu responsable Santi Pérez ha destacat que l’equip de govern té marcat com a objectiu reforçar la marca gastroturística ‘Castelló Ruta de Sabor‘ «perquè siga un vertader revulsiu per als nostres productors». Amb aquestes fires «volem obrir la trufa a nous consumidors i que amb la seua comercialització a més gran escala s’enfortisca l’economia rural de la zona». Pérez aspira a que «totes i tots els participants es convertisquen en ambaixadors de la nostra terra conquistant paladars de tot arreu».

UN 80 PER CENT D’EXPOSITORS DE TRUFA

Els municipis que accedisquen a les subvencions hauran d’acreditar una vinculació directa amb les zones productores d’aquest fong i presentar un projecte en què més del 80 per cent dels expositors participants en la fira siguen del món de la trufa. La corporació provincial, ha detallat Pérez, s’encarregarà d’una part de les despeses derivades del condicionament del recinte, les activitats de dinamització, la promoció exterior i l’organització.

L’adjudicació es farà segons criteris tècnics i s’aprovarà en Junta de Govern en les pròximes setmanes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari