La Diputació i Aerocas redoblaran la seua cooperació per a potenciar l'aeroport com a dinamitzador del territori i recuperar l'economia de la província

José Martí visita les instal·lacions aeroportuàries i acorda amb Blanca Marín la realització coordinada d’accions de promoció amb vista a la reactivació del trànsit regular vinculat al sector turístic

La Diputació i Aerocas redoblaran la seua cooperació per a potenciar l'aeroport com a dinamitzador del territori i recuperar l'economia de la província
23/10/2020 -

El president de la Diputació, José Martí, ha manifestat que la societat de Castelló “pot estar tranquil·la perquè malgrat la situació tan difícil per la qual travessem, la direcció de l’aeroport, la Generalitat i la Diputació continuen treballant per a portar avant una sèrie d’idees i projectes dissenyats per a obrir noves oportunitats en els àmbits industrial i turístic que generen ocupació i ajuden a recuperar l’economia de la província”. En aquest sentit, ha considerat especialment important el suport del President Puig a la creació d’un hub en els terrenys annexos a la instal·lació, “un pol industrial logístic que ens ajudarà a reactivar l’economia”. En la seua opinió, “es tracta d’una línia de treball molt interessant que complementarà l’activitat turística de l’aeroport, que es reprendrà i potenciarà una vegada que puguem superar la pandèmia”.

Són declaracions efectuades per Martí al final de la reunió que ha mantingut en l’aeroport amb la directora general de la societat pública Aerocas, Blanca Marín, amb qui ha acordat intensificar la cooperació amb l’objectiu de potenciar el desenvolupament de l’aeroport en els seus diferents vessants i consolidar-lo com a eina dinamitzadora del territori.

Marín, ha rebut aquest divendres al president Martí, en el marc dels contactes institucionals que està mantenint després del seu nomenament com a responsable de l’aeroport, destacant que “el suport de la Diputació és estratègic per a l’aeroport”, per la qual cosa ha advocat per estrényer la col·laboració amb la institució provincial a fi d’avançar en el desenvolupament de la infraestructura. En aquest sentit, la directora general de Aerocas ha tendit la mà al president de la Diputació per a treballar de manera conjunta en l’impuls a la Zona d’Activitats Complementàries (ZAC), en la qual està prevista la creació d’un pol logístic i empresarial vinculat a l’aeroport.

La directora de Aerocas ha assenyalat que “les administracions, amb la participació també del sector privat, hem de conjuminar esforços per a posar en marxa aquest projecte estratègic, que consolidarà l’aeroport com un motor de desenvolupament i vertebració del territori”.

En un altre ordre de coses, José Martí i Blanca Marí han mostrat la seua disposició a reforçar la coordinació en matèria promocional, de manera conjunta amb la Generalitat i l’empresariat, amb vista al restabliment de les connexions regulars i la reactivació del sector turístic.

Marín ha recordat que la pandèmia ha colpejat amb duresa als sectors de l’aviació i turístic, provocant una caiguda global del trànsit aeri, que s’ha accentuat en la temporada d’hivern. Per aquesta raó, “des de l’aeroport estem treballant amb vista a la pròxima campanya, amb l’objectiu de reactivar els vols regulars en el moment en què les circumstàncies ho permeten. Per això és important que tots treballem junts en la promoció del territori en els diferents destins”.

La responsable de Aerocas ha valorat les gestions que està realitzant la Generalitat davant el Govern central per a la creació de corredors segurs que garantisquen l’arribada de turistes a la Comunitat Valenciana i ha explicat que l’aeroport “s’ha adaptat a les circumstàncies del mercat derivades de la COVID-19, donant resposta a la demanda de les companyies i generant activitat en una situació tan complexa com l’actual”. Prova d’això, ha assenyalat, és que la instal·lació acull 35 avions, la majoria aparells que han deixat temporalment d’operar per la crisi aèria i que requereixen estacionament i manteniment.

D’altra banda, ha detallat les inversions que estan en curs, dins de l’estratègia de diversificació i desenvolupament integral de la infraestructuaritzant la nova zona d’estacionament d’aeronaus, el centre de manteniment d’avions o la futura plataforma industrial.

Marín ha finalitzat dient que “tots aquests projectes permeten continuar avançant en el desenvolupament de l’aeroport, a més de generar activitat econòmica i llocs de treball”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari